Jezelf socratisch coachen in werksituaties

Jezelf socratisch coachen in werksituaties

Probleemanalyse, opties en oplossingen

Hilde Veraart-Maas | Boom uitgevers Amsterdam

Veranderen lijkt zo simpel: een kwestie van wíllen, heldere doelen stellen en zelfdiscipline. Maar wat als het ondanks alle goede plannen en discipline toch niet gaat zoals je zou willen? Heb je je wel eens afgevraagd waar dat aan kan liggen?

 

Dit boek biedt een leidraad en handvatten om op een constructieve manier met situaties om te gaan en zo je doelen effectief te bereiken. Het boek geeft geen kant- en klare recepten en oplossingen. Er is niet slechts één goed antwoord, er zijn veel goede wegen om te komen waar je heen wilt. Mensen verschillen, en de oplossing die het best bij hen en – vooral – bij jou past daarmee ook

 

De beste coach ben je zelf. Alleen jij weet wat goed voor jou is. Jezelf socratisch coachen betekent je denken, voelen en doen onderzoeken met behulp van vragen. En wie anders dan Socrates leerde ons de kunst van het vragen stellen?

 

Het eerste deel van Jezelf socratisch coachen in werksituaties behandelt de theorie en uitgangspunten om zo’n socratisch gesprek met jezelf te voeren. In het tweede deel ga je zelf aan de slag. De voorbeelden laten zien hoe je een situatie die je wilt veranderen kunt analyseren, hoe je zelf oplossingen kunt creëren en beoordelen en hoe je jezelf feedback kunt geven over hoe effectief je oplossingen waren.

De voorbeelden gaan over veelvoorkomende problemen in het werk: een rolconflict, een conflict met je eigen manager, machtsverhoudingen en gebrek aan zelfvertrouwen.

 

In de media
Interview met Hilde Veraart over gesprekstechnieken op Praktijkopleiden.nl

Hilde Veraart-Maas

Hilde Veraart-Maas studeerde af als organisatiesocioloog en werkte ruim dertig jaar als HR-manager. Momenteel werkt ze als zelfstandig HR-adviseur, trainer en coach. Ze is Master Practitioner NOBCO EMCC en geeft onder andere trainingen in socratisch coachen.

 

Voor meer informatie: www.socratischcoachen.nl

Hilde Veraart-Maas