Coachen met Creative Problem Solving

Coachen met Creative Problem Solving

Van wens naar werkelijkheid

Sandra Minnee | Boom uitgevers Amsterdam

Coaching met Creative Problem Solving (CPS) helpt mensen in zes etappes van wens naar werkelijkheid; voor elke etappe worden specifieke creatieve technieken aangereikt. Je kunt de zes etappes geheel of gedeeltelijk met je cliënt doorlopen.

 

Met de technieken in dit boek kun je mensen helpen hun creatieve denkvermogen te gebruiken om effectiever, succesvoller en/of gelukkiger te worden.


Als life coach, loopbaancoach of manager met een coachende leiderschapsstijl help je mensen hun situatie te verhelderen en/of te veranderen. Door hun verbeeldingskracht en oplossend vermogen hierbij te stimuleren, openen zich op een leuke en inspirerende manier nieuwe perspectieven: er wordt letterlijk meer mogelijk.

 

Het boek beschrijft de uitgangspunten van creativiteit binnen coaching, de obstakels die je kunt tegenkomen en hoe je die kunt oplossen. Daarnaast geeft het een gedetailleerde handleiding van zes creatieve coachingsessies en bijbehorende huiswerkopdrachten.

 

Coachen met Creative Problem Solving (CPS) slaat een brug tussen coachen en creativiteit. Het is een methodenboek voor coaches die met creatieve technieken aan de slag willen. Beginnende coaches kunnen zich (eerst) aan het script houden, ervaren coaches kunnen de technieken vrij in hun eigen aanpak verweven. Coaches die vooral de technieken willen toepassen, hebben aan de uitleg van de meest essentiele principes van creativiteit genoeg; zij die meer willen weten van creativiteit en CPS kunnen verder lezen in de algemene boeken die er op dit gebied zijn.

Sandra Minnee

Sandra Minnee, psychologe, startte als marktonderzoekster, was organisatieadviseur bij PriceWaterhouseCoopers en directeur van onderzoekbureau TNS-NIPO. Haar adviesbureau Professional Strategies helpt mensen en organisaties nieuwe richtingen te vinden. Zij ontwikkelde de online test BreinStijl@Work, een instrument dat de denk-actiestijl van mensen meet en gebruikt wordt in leiderschapstraining en (team)coaching. Ze werkt, ook internationaal, op het gebied van executive (team)coaching, creativiteit en inspirerend leiderschap.

Sandra Minnee