Duurzaam Coachen

Duurzaam Coachen

Arbeidsgerelateerde coaching met een blijvend effect

Marga van den Ham | Boom uitgevers Amsterdam

Dit boek nodigt professionals zoals leidinggevenden, decanen en re-integratiespecialisten uit na te denken over manieren waarop zij mensen kunnen coachen in hun zoektocht naar passend werk. Een beginnend coach vindt hierin handreikingen voor het structureren van gesprekken of trajecten. Voor meer gevorderde coaches biedt het boek handreikingen om hun coachingstechnieken te optimaliseren en duurzaam te maken.

 

De auteur introduceert in dit boek een nieuw begrip: duurzame coaching. Een werkwijze waarbij de coach een ‘luie expert’ mag zijn: expert in het goed en soepel laten verlopen van gesprekken, ‘lui’ door de bal waar mogelijk terug te spelen naar de cliënt. Een Chinees gezegde luidt: ‘Coaches openen de deur, maar je moet zelf binnengaan’ – en daar sluit dit boek graag bij aan.

 

Download hier de insteekkaarten van Duurzaam coachen:

Insteekkaart Coaching-on-the-job 

Insteekkaart Eerste gesprek

Marga van den Ham

Marga van den Ham is loopbaanbegeleider en coach. Na ruim twintig jaar te hebben geproefd aan werk in alle soorten en maten vond ze in 1996 haar bestemming in het werkgebied Mens & Arbeid. Ze werkte als beroepskeuzeadviseur, re-integratieconsulent en freelance trainer en voert momenteel als zelfstandig gevestigde coach/loopbaan begeleider een eigen praktijk: De Wending. Daarnaast is ze parttime docent loopbaanbegeleiding en coachingsvaardigheden in het hbo.

Marga van den Ham