Essenties van leiderschap

Essenties van leiderschap

Ontwikkel je authentieke leiderschapskwaliteiten

Annemarieke Nagel, Hans Heyda | Boom uitgevers Amsterdam

Dit boek reikt een praktische methode aan om de zeven essenties van leiderschap te ontwikkelen op het niveau van overtuigingen en intenties. Op heldere wijze dagen de schrijvers de lezer uit om krachtig en authentiek leiderschap neer te zetten.

 

De meerwaarde van het boek zit in de combinatie van gedegen expertise en de directe vertaling hiervan naar de praktijk. Het is gericht op zelfontwikkeling en biedt perspectieven, vragen, analyse-instrumenten en praktische oefeningen aan. Zo krijgt de lezer een beter beeld van de wijze waarop hij leiderschap kan ontwikkelen.

 

Het model van de zeven essenties van leiderschap leidt op het niveau van gedrag en overtuigingen tot inzicht in de werking van de essenties: visie, inspiratie, lef, sensitiviteit, integriteit, vernieuwing en blijven leren, en de beheersing hiervan. Aan de hand van het model onderzoekt de lezer zijn bevorderende en belemmerende overtuigingen over leiderschap en het effect hiervan op zijn functioneren als leider. Ten slotte leert hij dankzij het model welke belemmerende overtuigingen zijn groei beperken en kan hij deze omzetten in gerichte intenties en concrete acties.

 

Het is een lees-, leer- en werkboek voor (ervaren) leiders en voor iedereen die zijn omgeving fundamenteel en vanuit eigen kracht wil beïnvloeden.

Annemarieke Nagel

Annemarieke Nagel verzorgt samen met Hans Heyda coachingstrajecten vanuit hun bureau B-dare. Beiden zijn ervaren leiders. Annemarieke onderscheidt zich als interim-manager in lastige situaties, doordat zij mensen uitdaagt hun eigen krachten te ontwikkelen. Zij professionaliseert zich steeds verder vanuit de zeven essenties van leiderschap om ook zelf authentiek te zijn.

Hans Heyda

Hans Heyda verzorgt samen met Annemarieke Nagel coachingstrajecten vanuit hun bureau B-dare. Beiden zijn ervaren leiders. Hans heeft zijn sporen verdiend in zware leidinggevende functies bij het Korps mariniers in Cambodja en Bosnië. Hij professionaliseert zich steeds verder vanuit de zeven essenties van leiderschap om ook zelf authentiek te zijn.

Annemarieke Nagel Hans Heyda