Durven delegeren

Durven delegeren

André Nijssen | Boom uitgevers Amsterdam

In Durven delegeren staan technieken beschreven die de manager in staat stellen om op een professionele wijze te delegeren. Aan bod komen: het kiezen van de juiste medewerker voor een bepaalde taak, het bepalen van de doelstellingen, het overdragen van bevoegdheden, het coachen, het inbouwen van controlepunten, maar ook het venijn van het opwaarts delegeren. Zo kan de manager effectief gebruikmaken van zijn eigen tijd en kweekt hij een sterk team dat resultaatverhogend werkt. Daarbij worden ook de talenten van zijn medewerkers ontwikkeld, waardoor voor hen nieuwe uitdagingen ontstaan en de motivatie sterk wordt vergroot. Ook de organisatie profiteert van deze technieken omdat door toepassing ervan de beslissingssnelheid wordt vergroot en de continuïteit wordt gewaarborgd.

 

Het boek is geschreven voor iedereen die leiding geeft in wat voor organisatie dan ook. Het is ook voor studenten die zich op een leidinggevende functie voorbereiden.

André Nijssen

André M. Nijssen begon zijn loopbaan als leraar. Later was hij directeur bij twee multinationals en was gastdocent aan de Rijksuniversiteit van Gent. Hij schreef veel artikelen in vakbladen en heeft een groot aantal publicaties op zijn naam staan.

André Nijssen