Het begeleiden van effectieve leerprocessen

Het begeleiden van effectieve leerprocessen

Over interventiekunde, de waarde van weerstand en de Interventiekaart als wegwijzer

Marjo Korrel | Boom uitgevers Amsterdam

Dit boek geeft uitgangspunten en concrete suggesties voor het begeleiden van effectieve leerprocessen. Met dit boeken kunnen begeleiders ervoor zorgdragen dat leertrajecten effectief zijn. Het in dit boek gepresenteerde model, de Interventiekaart, is toepasbaar als diagnose- en adviesmodel bij de ontwikkeling van effectieve leertrajecten. De Interventiekaart is ook te gebruiken als begeleidingsmodel tijdens leertrajecten en als richtingaanwijzer wanneer leertrajecten lijken te stagneren. Het boek sluit af met een beschouwing van begeleiding van leerprocessen als weg naar éducation permanente.

 

Dit boek richt zicht tot trainers, docenten, counselors, mentoren, opleiders, coaches, supervisoren, tutoren, mentoren, adviseurs, qualitymanagers, personeelsfunctionarissen, HRD- en HRM-consultants, inkopers van opleidingen, met andere woorden; alle professionals die betrokken zijn bij het begeleiden van leerprocessen.

Marjo Korrel

Marjo Korrel is initiator, senior trainer en Register Coach van Deïnthe Interventiekunde. Zij is auteur van diverse publicaties op het gebied van coaching en interventiekunde. Marjo heeft 30 jaar ervaring in het begeleiden van leerprocessen in diverse contexten. Zij is gespecialiseerd in het werken met de interventiekaart en het begeleiden van individuen en teams bij het benutten van verschillen.

 

Marjo Korrel