No-nonsense leidinggeven

No-nonsense leidinggeven

Hoe je effectief coachend leidinggeeft

Nadia van der Vlies | Boom uitgevers Amsterdam

Leidinggeven is leuk. En lastig.

Soms kost het bergen energie.

 

Moet je je medewerkers vaak uitleggen hoe ze hun werk moeten doen? Ga je moeilijke gesprekken weleens uit de weg? Weet je soms niet hoe je moet omgaan met medewerkers die klagen, ruziën of onderpresteren? En hoe help je een medewerker die zich graag wil ontwikkelen?

 

Er zijn genoeg boeken en theorieën over wat leiderschap is. Die beschrijven zelden HOE je effectief leidinggeeft. Dit boek doet dat wel.

 

Coachend leidinggeven

No-nonsense leidinggeven helpt je zelfbewust coachend leiding te geven. Coachend leidinggeven is een verrassend effectieve managementstijl. Je medewerkers nemen meer verantwoordelijkheid, zodat jij meer tijd en energie hebt voor je belangrijke leidinggevende taken. Het boek helpt je om je reflexen en valkuilen te herkennen en te vermijden. Je leert coachende vaardigheden en handige gesprekstechnieken. De praktische handvatten en de vele praktijkvoorbeelden helpen je om er direct mee aan de slag te gaan. Je zult al snel ervaren dat je meer uit je medewerkers haalt. En uit jezelf.

 

Aanbevelingen

‘Direct toepasbaar in mijn werk. Een must-read voor managers die het meeste uit zichzelf en uit het team willen halen.’ – Joris Herremans, Manager Digital Grandvision Benelux

 

‘Aanrader! Dit boek geeft op een praktische manier de do's en don’ts van leidinggeven weer. Leuke combinatie van zelfreflectie en bruikbare handvatten.’ – Hugo de Koning, oprichter/eigenaar Young Capital

 

‘Het boek leest prettig en snel, maar het belangrijkste is het niet alleen aanzet tot nadenken, maar ook tot nieuw gedrag. Superbruikbaar.’ – Tanya Leedekerken, Vice President Marketing MTV

Nadia van der Vlies

Nadia van der Vlies is (samen met Anne de Jong) eigenaar van opleidingsinstituut NONONS. Ze was manager bij diverse organisaties. Ze ontwikkelt leiderschapsprogramma’s en traint leidinggevenden in het gebruik van de coachende mindset om effectiever leiding te geven.

 

Het boek No-nonsense coaching liet Nadia zien dat je op een heel laagdrempelige manier, helder kunt uitleggen hoe je als coach te werk kunt gaan, Nadia wilde graag zo'n boek voor managers schrijven. Daarnaast haalt Nadia haar inspiratie uit boeken van Steven Covey, Jim Collins en Jack Welch. Zij hebben elke een eigen visie op leiderschap, maar maken allemaal duidelijk dat reflectie essentieel is. Dat je van een afstand naar jezelf kunt kijken en op basis daarvan gedrag kiest. Dat het zinvol is om na te denken over hoe je wilt zijn als manager.

 

De meeste inspiratie doet Nadia op tijdens haar trainingen aan managers. Zo hoort ze dagelijks verhalen van managers over hoe lastig het is om eerlijk te zijn, maar ook hoe graag ze hun medewerkers willen ontwikkelen. Ook in haar coachingsgesprekken doet ze veel inspiratie op over leidinggeven. Over hoe het wel moet, maar ook hoe het niet moet. Als ze bijvoorbeeld iemand hoort mopperen op zijn leidinggevende kan dit gebruikt worden voor haar boek. Daarnaast haalt ze ook veel inspiratie uit haar gesprekken met familie, vrienden en collega-ondernemers.

Nadia van der Vlies