Zijnsgericht coachen

Zijnsgericht coachen

Van overlevingspatronen naar authenticiteit

Fred Korthagen, Ellen Nuijten | Boom uitgevers Amsterdam

Hoe kunnen aangeleerde overlevingspatronen overstegen worden? Zijnsgericht coachen helpt mensen om zich bewust te worden van ineffectieve gedragspatronen en zich te verbinden met hun authentieke kern.

 

Diepgaand coachen

Zo vinden zij een stevig anker in zichzelf, waarnaar ze steeds weer kunnen terugkeren, in allerlei omstandigheden. Hierdoor ontwikkelen mensen meer zelfsturing en maken ze keuzes die echt bij hen passen. Dat leidt tot nieuw handelen in werk, studie of privéleven en tot een verdiepte bijdrage aan de omgeving.

 

Bijzondere combinatie

Dit inspirerende boek biedt handvatten en vele voorbeelden die direct bruikbaar zijn in de coachingspraktijk. De benadering van Zijnsgericht coachen is gebaseerd op psychologische theorieën, nieuwe inzichten uit hersenonderzoek en moderne visies op persoonlijke en professionele groei. Er zijn ook raakvlakken met spirituele tradities, zowel westerse als oosterse. Dit boek vormt dus een bijzondere combinatie van oude en nieuwe inzichten, van oosters en westers denken, en van praktijk en wetenschap.

 

Voor wie?

Zijnsgericht coachen is gericht op coaches, therapeuten, mentoren, docenten, hr-professionals, opleiders en andere begeleidingsdeskundigen die diepgaand met mensen willen werken. Ook is het geschikt voor leidinggevenden die de authentieke kracht van hun medewerkers willen versterken en voor studenten die opgeleid worden voor een van de genoemde beroepen.

Fred Korthagen

Prof. dr. Fred Korthagen is emeritus hoogleraar onderwijskunde van de Universiteit Utrecht met als specialisaties opleiden, training en coaching. Hij heeft hierover honderden internationale artikelen en enkele boeken gepubliceerd en ontving diverse internationale prijzen voor zijn werk. Tegenwoordig geeft Fred diverse cursussen op het gebied van coaching vanuit zijn eigen onderneming: Korthagen Opleidingen

 

Auteur van diverse succesvolle boeken

Fred Korthagen publiceerde samen met verschillende co-auteurs diverse succesvolle uitgaven, waaronder Een leraar van klasse, Leren van binnenuit, Werken vanuit je kern, De kracht van reflectie, Krachtgericht coachen en Zijnsgericht coachen.

 

De inspiratiebronnen van Fred Korthagen

Fred laat zich inspireren door onderzoek, waaronder zijn eigen wetenschappelijke werk op het gebied van coaching, professionele ontwikkeling en persoonlijke-professionele groei. Daarnaast haalt hij inspiratie uit het werken met coaches, bijvoorbeeld in zijn eigen cursussen in coaching. Ook haalt hij inspiratie uit het werk van spirituele leraren zoals Almaas, Tolle en de Dalai-Lama.

 

Ellen Nuijten

Ellen Nuijten is Master of Human and Organizational Behavior. Zij werkt ruim 20 jaar als personal coach, teamcoach en trainer en is gespecialiseerd in het activeren van het psychologisch kapitaal van individuen, teams en organisaties. Samen met Fred Korthagen geeft ze cursussen aan coaches en leidinggevenden.  

 

Ellen krijgt inspiratie als ze mensen ziet opbloeien doordat ze verbonden raken met hun kwaliteiten en  idealen en van daaruit communiceren. Dan ontstaat er flow. Verder laat ze zich inspireren door haar achtergrond in kernreflectiecoaching, systemisch werken en lichaamsgericht werken op basis van Gestalt.

.

Fred Korthagen Ellen Nuijten