Werkvuur

Werkvuur

Hoe energieke mensen en teams positieve impact maken

Hans van der Loo, Patrick Davidson |

Wakker het werkvuur aan - zonder op te branden

 

Onze manier van werken werkt niet meer

Het verlangen naar bevredigend werk is groter dan ooit. Toch is het werkvuur – de positieve energie om aan de slag te gaan – de laatste jaren geleidelijk uitgedoofd. Uit onderzoek blijkt dat iets meer dan 1 op de 10 van alle werkenden enthousiast en met volle energie aan het werk is. De rest is verkrampt bezig, wacht op betere tijden of is zelfs volledig afgehaakt. De belangrijkste oorzaak: onze manier van werken werkt niet meer. De veranderende omgeving stelt steeds hogere eisen aan ons werk, terwijl de omstandigheden almaar zwaarder worden. Dit vertaalt zich in steeds meer stress, sleur en tegenzin.

 

Wetenschappelijke inzichten, inspirerende cases en opvattingen van experts

Werkvuur laat op wervelende wijze zien wat er misgaat met ons werk, maar ook hoe wij uit de werkmalaise kunnen ontsnappen en op doeltreffende wijze stress kunnen bestrijden. Dit boek neemt je mee in de woelige wereld van werk en energie. Aan de hand van de nieuwste wetenschappelijke inzichten op het gebied van positieve energie, inspirerende cases en prikkelende, vaak tegendraadse opvattingen van spraakmakende (inter)nationale experts, ontdek je hoe je jezelf en anderen op gerichte wijze kunt activeren. Neem de regie over eigen energie weer in eigen hand.

 

Wat anderen zeggen over dit boek

‘Sommige boeken raken je. Werkvuur is een van die boeken. Het voelt meer als het begin van een beweging, dan een geschreven stuk. Ik hoop dat het herontdekken van je energie de vreugde terugbrengt in je werk’ Bruce Daisley (Vice President Europe voor Twitter en auteur van het boek ‘Plezier in je werk’)

 

‘In dit boek lees je een hele serie inspirerende voorbeelden en krijg je instrumenten en aanpakken in handen om jezelf opnieuw uit te vinden. (…) Probeer jezelf aan te vuren om de dingen te doen die bij jou passen en die positieve impact op anderen hebben. Je weet nu hoe dat kan!’ - Elke Geraerts (Founding partner van Better Minds at Work, bestsellerauteur)

 

> Meer informatie vind je op Energyfinder.nl/werkvuur

Hans van der Loo

Hans van der Loo richt zich op zelfmotivatie en psychologische veiligheid in teams. Hij is onderzoeker, facilitator en auteur van meerdere bestsellers, zoals de in 2020 verschenen titels 'Psychologische veiligheid: Zo vorm je vrijmoedige teams' en 'Veldgids Psychologische veiligheid: Werkvormen, voorbeelden en tools om samen onbevreesd te presteren'. 

Zijn nieuwste boek 'Teaming: de nieuwe realiteit van samenwerken' schreef hij samen met Patrick Davidson. Hun eerdere boek over Elon Musk – 'Musk Mania' - verscheen in 8 talen in meer dan 30 landen.

Patrick Davidson

Patrick Davidson helpt teams en organisaties om de toekomst naar voren te halen. Hij schrijft, begeleidt en adviseert over teaming, innovatie en visie. Dat doet hij vanuit betterday, een vernieuwend adviesbureau. Gefascineerd door mensen en teams die zichzelf overtreffen, schreef Davidson samen met Hans van der Loo vier boeken. De meest recente titel van het duo is 'Teaming: de nieuwe realiteit van samenwerken'. Hun boek over Elon Musk – 'Musk Mania' - verscheen in 8 talen in meer dan 30 landen.

Hans van der Loo Patrick Davidson