Teamcoaching

Teamcoaching

Gezamenlijke reflectie als motor voor prestatie

Erik de Haan | Boom uitgevers Amsterdam

Hoe houd je een team in toom? Hoe zorg je dat goede wil en actie vergezeld gaan van reflectie? Dit boek biedt een rijke verzameling tips, tools en technieken om de gezamenlijke capaciteit van teams te versterken en prestaties te verbeteren.

 

Het belang van teamcoaching

De zin van teamcoaching is overduidelijk: door teams te laten reflecteren, gaan de prestaties omhoog en neemt het wederzijds begrip van de teamleden toe. Bovendien verbeteren relaties en motivatie binnen het team. 

 

Toolbox voor de beginnende én gevorderde teamcoach

Dit praktische en overzichtelijke boek gaat over teamcoaching in brede zin: van eenvoudige teamcoachingsklussen tot de meer uitdagende, van teams van professionals tot executive teams. De puntsgewijze benadering van de materie maakt dit een handig opzoekboek voor coaches en teamleiders om de slagvaardigheid, creativiteit en resultaatgerichtheid van hun team te vergroten. Het kan bovendien dienen als eerste hulp bij teamcoaching of als handig geheugensteuntje voor degenen die coaching ‘erbij’ mogen doen.

Erik de Haan

Erik de Haan is directeur van het Ashridge Centre for Coaching en hoogleraar organisatieontwikkeling & coaching aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij adviseert bestuurders binnen universiteiten en multinationale ondernemingen. Ook is hij psychodynamisch psychotherapeut en schreef hij meer dan 170 artikelen en 12 boeken.

 

Erik haalt zijn inspiratie uit opera, Griekse tragedies, Shakespear en het zien en verzamelen van schilderijen.

Erik de Haan