Coaching werkt!

Coaching werkt!

Hoe coaching bijdraagt aan succesvolle organisaties

Margreet Steenbrink, Miriam Oude Wolbers | Boom uitgevers Amsterdam

Coaching werkt! is een onmisbaar boek voor iedereen die coaching wil inzetten voor zichzelf en zijn organisatie.

 

Succesvol door coaching

Als organisaties succesvol willen blijven in onze snel veranderende wereld, vraagt het van mensen en teams dat ze zich blijven ontwikkelen en versterken. Dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Welke rol speelt coaching hierin? Coaching kan een katalysator zijn om dit proces in gang te zetten en te versnellen. Ook draagt het bij aan een klimaat waarin mensen oog hebben voor elkaars potentieel en elkaar aanspreken op gedrag, waarden, ambities en talenten.

 

Wat is coaching en hoe werkt het?

Coaching werkt! is een informatief en toegankelijk boek over wat coaching is en wat je ermee kunt bereiken. Het geeft:

  • achtergrondinformatie over waarom coaching effectief is en hoe je dat kunt meten;
  • inzichten via visies en ervaringen over coaching van deskundigen uit de praktijk;
  • een overzicht van veelvoorkomende coachthema’s, hoe een coachingstraject eruitziet en hoe jij of je team dat kan gebruiken in de organisatie.

 

Dit boek gaat niet over hóe je moet coachen. Het laat zien hoe coaching werkt. Coaching werkt! is geschreven voor leidinggevenden, hr-adviseurs, inkopers van coaching en (interne) coaches.

Margreet Steenbrink

Margreet heeft ruim 20 jaar ervaring als consultant, trainer en coach op het snijvlak van leiderschap, organisatieontwikkeling en persoonlijke effectiviteit. In bedrijfsleven, gezondheidszorg en onderwijs. Opleider en supervisor van coaches.

 

Ook publiceerde zij diverse artikelen over coaching en zat in de Redactie van Tijdschrift voor Coaching. Tot voor kort bestuur NOBCO en namens Nederland in de European Mentoring & Coaching Council.

 

Margreet haalt voor haar werk inspiratie uit alles wat ze tegenkomt bij haar dagelijkse bezigheden: gesprekken, collega's, musici, gezin, boeken, foto’s, documentaires en kranten. Ze heeft een zwak voor iedereen die bevlogen met iets bezig is.

Miriam Oude Wolbers

Miriam Oude Wolbers werkt als coach, trainer en adviseur. Ze combineert coachingexpertise met bedrijfservaring. Ze is actief als bestuurslid van de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO). 

 

Inspiratie voor haar werk haalt Miriam vooral door te lezen. Boeken over verandermanagement, leiderschap en innovatie hebben haar grootste interesse. Kets de Vries, Marshall Goldsmith en George Kohlrieser behoren tot haar favoriete auteurs. Daarnaast vind ze het heerlijk om met anderen samen te werken en ideeën uit te wisselen. Verder raakt Miriam geïnspireerd door het maken van reizen en het ontdekken van andere culturen.

Margreet Steenbrink Miriam Oude Wolbers