Factor MOED!

Factor MOED!

Durven kiezen en volharden in BV Nederland

Marinka Lipsius, Remco Claassen | Boom uitgevers Amsterdam

Is moed aan te leren? Ja! Met dit boek kan iedereen zijn vermogen tot moed aanboren.

Moed tonen ondanks de risico's

Moed tonen op je werk, thuis en op straat is niet vanzelfsprekend. We horen regelmatig over de gevolgen van risicomijdend gedrag. In dit boek lees je over situaties waar moed is getoond ondanks risico's. Waar keuzes werden gemaakt die niet de makkelijkste, maar wel goed waren. Waar werd volgehouden ondanks tegenstand en tegenslag. Wat valt daarvan te leren?

Ontwikkelen van moed

Op een gedurfde, beeldende en lichtvoetige manier gaat dit boek in op het vermogen tot moed, oordeelsvorming, falen en volharding. Op een transparante en leerzame manier komt naar voren hoe moed eruitziet, en wat ervoor nodig is om moed te ontwikkelen. Dit boek reikt handvatten aan voor leiders, bestuurders, medewerkers en managers in elke organisatie om koers te houden in het veld van belangen en invloeden, dromen en obstakels.

Marinka Lipsius

Marinka Lipsius is auteur, spreker, mind- en organization programmer. Met haar zakenpartners begeleidt ze directies, managementteams en individuele leidinggevenden op het gebied van leiderschapsontwikkeling, besluitvorming en daadwerkelijke, duurzame transities. Structuur en cultuur gaan bij haar hand in hand. Ze benadert onderwerpen vanuit een verrassende hoek, daagt lezers uit tot nieuwe manieren van denken en tot het zetten van effectieve stappen. Met Remco Claassen schreef ze eerder Factor MOED!.

Remco Claassen

Remco Claassen is een rebelse spreker, trainer en auteur die zich richt op de (verdere) ontwikkeling van talent op het gebied van leiderschap en effectiviteit.

Na een oorspronkelijke start als ingenieur in de informatica branche kwam hij via sales management en personal development management ‘bij toeval’ terecht in trainersland.

 

Daarna kwam zijn loopbaan in een stroomversnelling. Onder andere zijn presentaties in het voorprogramma van internationale topsprekers als Stephen Covey, Tom Peters en Robert Cialdini hebben hem op de kaart gezet. Inmiddels is hij uitgegroeid tot een van de meest gevraagde sprekers op het gebied van leiderschap en persoonlijke ontwikkeling. Hij is auteur van de best-sellers ‘IK’ en ‘WIJ’ die een doorbraak worden genoemd in menselijk meesterschap. Bij Focus Conferences en DenkProducties is hij al 6 jaar op rij best beoordeelde trainer. Remco is een humor volle, ietwat botte kenniskliko. Als performer is hij het best te beschrijven als een kruising tussen Dr. Stephen R. Covey en cabaretier Hans Teeuwen.

 

De hoofdthema’s van zijn boeken, trainingen, workshops en lezingen zijn LEIDERSCHAP en EFFECTIVITEIT. Het gaat hierbij zowel om persoonlijk leiderschap als het leiding geven aan anderen. Je leert, zowel zakelijk als privé, WAT er WAAROM moet gebeuren en HOE dat WANNEER gaat lukken!’.

 

Dit vertaalt zich in onderwerpen als:

  • Persoonlijke Effectiviteit / Team Effectiviteit
  • Introspectie ( wie ben ik, wat wil ik),
  • Verbaal Meesterschap / Spreken met Impact,
  • de ontwikkeling van Mission Statements (personal & corporate),
  • Leadership Development (processen en coaching).
Marinka Lipsius Remco Claassen