Listig in lastige situaties

Listig in lastige situaties

Verbluffende resultaten behalen met tact en diplomatie

Jack J.R. van Minden | Boom uitgevers Amsterdam

Diplomatie is te verkiezen boven oorlog, tact boven botheid. Er zomaar iets uit flappen, op of buiten het werk, is zelden verstandig, of je nu gelijk hebt of niet. Zelfs al weet je dat je gelijk hebt, de ander daarvan te overtuigen, is vaak een hele klus. Met een portie tact en de inzet van diplomatieke middelen slijp je de scherpe kanten weg en neem je mensen voor je in. Dat leidt tot de beoogde resultaten, die ook nog eens beter beklijven.

 

Geraffineerde aanpak 

Wanneer een rechttoe rechtaan benadering ineffectief blijkt, is een geraffineerdere aanpak vereist. Als ‘diplomaat’ wil je je op subtiele wijze uitdrukken en mensen winnen voor jouw zaak of voor de belangen die je vertegenwoordigt. Dit boek helpt je ook behendig te manoeuvreren als neutraal bemiddelaar bij onderhandelingen en conflicten tussen partijen. Je treft geen magische bezweringsformules, gouden pillen, universeel werkende panacees. Wel direct bruikbare adviezen en kant enklare zinnen.

 

Need-to-know boek

Listig in lastige situaties biedt inzicht in diplomatiek en tactvol optreden en levert de benodigde gereedschappen ervoor. Het staat vol tips, trucs, een test en principes en bevindingen uit de psychologie. Dit need-to-know boek werkt voor iedereen die in bijeenkomsten en gesprekken succesvol wil opereren.

Jack J.R. van Minden

Dr. Jack J.R. van Minden, directeur van adviesbureau Psycom, verzorgt loopbaantrainingen en adviseert en traint managers en bedrijven. Hij is auteur van een aantal ‘how to’-bestsellers op het gebied van werk en publiceerde honderden artikelen en columns over psychologie, HR, training, selectie, communicatie en economische psychologie. Van Minden is een frequent spreker op seminars in binnen- en buitenland.


Zijn serie "Alles over" wordt voortdurend herdrukt. Andere boeken van zijn hand zijn Get a job! en Op weg naar een hoger salaris.


Jack J.R. van Minden