Storydesign

Storydesign

Het geheim achter een strategisch ijzersterk verhaal

Farah Nobbe, Natalie Holwerda-Mieras | Boom uitgevers Amsterdam

Je hoeft geen charismatisch genie te zijn om een inspirerende presentatie te geven.

Ontwerpen van overtuigende verhalen

Het geheim van een succesvolle presentatie zit aan de achterkant: het ontwerp van je verhaal, het storydesign, bepaalt grotendeels de impact van je presentatie. En over het ontwerpen van overtuigende verhalen is veel meer bekend dan de meeste mensen weten.

 

Niet verder komen dan eindeloze hoeveelheden bullet points

Een sterke presentatie boeit vanaf het allereerste moment, is kraakhelder en blijft lang hangen in de hoofden van de luisteraars. Toch komen veel sprekers niet veel verder dan het chronologisch oplezen van eindeloze hoeveelheden bullet points. Ze drijven hun publiek eerder tot wanhoop dan dat ze overtuigen. Dat is jammer, zeker als je bedenkt dat dit niet nodig is.

 

Storydesign zal je presentaties voor altijd zal veranderen

In Storydesign vind je de geheimen van klassieke denkers als Aristoteles, maar krijg je ook insider tips van storytellers als Walt Disney. Daarnaast ontdek je welke intrigerende kennis de hedendaagse wetenschap over beïnvloeding biedt. Farah Nobbe en Natalie Mieras nemen je stap voor stap mee door al deze inzichten. Ze hebben hun jarenlange ervaring met duizenden deelnemers omgezet in een simpele, maar ingenieuze methodiek, die je presentaties voor altijd zal veranderen: storydesign. 

 

Slimme, glasheldere en meeslepende presentaties

Storydesign is de gouden standaard voor het ontwerpen van presentaties. Na het lezen van dit boek weet je hoe je het vertrouwen van je toehoorders wint, hoe je hen op jouw manier naar de realiteit laat kijken en – niet onbelangrijk – hoe je hen tot actie aanzet. Het effect? Slimme, glasheldere en meeslepende presentaties waarmee je meer invloed hebt dan ooit.

Farah Nobbe

Farah Nobbe volgde de theateropleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten te Arnhem en werkte als regisseur, schrijver en actrice voor theater en televisie. Gaandeweg werd ze steeds meer gevraagd als trainer en coach in presenteren. Dit leidde in 2004 tot het oprichten van haar eigen bureau. Inmiddels is ze samen met Natalie Holwerda-Mieras eigenaar van een toonaangevend trainingsbureau op het gebied van presenteren. Bij haar trainingen put Farah uit de wereld van het theater, televisie, film en psychologie. Ze zet deze methodieken in voor klanten in binnen- en buitenland. Haar inspiratie haalt ze voornamelijk uit lezen. Belangrijke boeken voor haar zijn Vrouwen en ambitie van Anna Fels en Choke van Sian Beilock.

Natalie Holwerda-Mieras

Natalie Holwerda-Mieras volgde een theateropleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten te Arnhem, waarna zij jarenlang werkte als regisseur en schrijver voor theater en televisie. In 2002 maakte ze de overstap naar de trainingswereld, en sinds 2004 raakte Natalie nauw betrokken bij het trainingsbureau Nobbe. Begin 2009 werd ze partner waarna de naam van het bureau veranderd werd naar Nobbe Mieras trainingen. Haar inspiratie haalt Natalie vooral uit hardlopen, lezen, luisteren en het Nederlands Dans Theater. 

Farah Nobbe Natalie Holwerda-Mieras