Het nieuwe opstellen

Het nieuwe opstellen

Intuïtief systemisch coachen

Hylke Bonnema |

Van blokkade naar beweging

Hoe help je cliënten vanuit een blokkade naar beweging? In plaats van over de blokkade te praten en deze te analyseren, helpen opstellingen de cliënt om te (door)voelen. De opsteller wijst de weg naar binnen, naar het weten dat alles er al is en daarop durven vertrouwen. We dragen immers alle antwoorden al in onszelf. Maar soms is de weg ernaartoe geblokkeerd. Misschien voelt de cliënt diep vanbinnen een signaal, maar durft hij het niet te geloven, te bespreken, erop te vertrouwen. De opsteller hoeft het slechts ‘aan het licht te brengen’.

 

Een nieuwe dimensie aan het opstellingenvak

Bij opstellingen gaat het om het aankijken van de blokkade en de (innerlijke) beweging die daardoor ontstaat. Dat doe je niet met je hoofd, maar door te voelen. De beginfase van het opstellingenwerk was nog doorspekt met oordelen, sturing en willen ‘repareren’. De kracht van het nieuwe opstellen zit in het vertrouwen op gevoel en intuïtie.

 

Helder boek voor opstellers en coaches

Het opstellingenwerk is een reis terug naar jezelf, in je lijf, in je levenskracht op aarde. Het is een reis naar (weer) geaard zijn, met je voeten op de grond. Dit heldere boek is daarbij een reisgids, en neemt je eerst mee op reis in jezelf, voordat je reisleider wordt van anderen. Opstellers en coaches die systemisch werk in hun sessies willen inzetten, vinden in Het nieuwe opstellen een schat aan inspiratie.

 

Online videocursus

Bij dit boek hoort ook een online videocursus 'Intuïtief Systemisch Coachen'. Hierin vertelt Hylke Bonnema over de verschillen tussen het klassieke familieopstellen en het nieuwe opstellen, gaat hij dieper in op de verschillende systemische coachingstechnieken en laat hij je ook zien hoe hij zelf de 'blaadjestechniek' toepast in zijn werk met cliënten.

 

In jouw exemplaar van het boek Het nieuwe opstellen vind je de link naar deze videocursus.

Hylke Bonnema

Hylke Bonnema is van huis uit psycholoog. Hij is opgeleid door Bert Hellinger, de grondlegger van het systemische werk, en ontwikkelde zich vervolgens tot een expert in het nieuwe opstellen. Hylke is meesteropsteller, systemisch leiderschapsspecialist en begeleidt opstellingen.

www.hylkebonnema.nl | www.familieopstellingen.nl

 

 

Inspiratie haalt hij uit de dagelijkse ontmoeting met zijn vrouw, kinderen en klanten en hun liefde! Hun liefde voor hun klanten, hun gezin en hun omgeving. Hij gelooft daarnaast in een op de aarde gerichte wereld die zorgt voor een duurzaam en gezond leven!

Hylke Bonnema