Onorthodoxe interventies bij coachen

Onorthodoxe interventies bij coachen

De kunst van het ontregelen

Cobi Brouwer |

Onorthodoxe interventies bij coachen is als een spiegel voor coaches, supervisoren, managers, veranderkundigen en anderen, die met liefdevolle scherpte mensen begeleiden in hun ontwikkeling. Waarnemen en inlevingsvermogen zijn hiervoor de noodzakelijke bases. Van hieruit kunnen interventies ontstaan in een consult of gesprek. Onorthodoxe interventies hebben geen voorbedachte rade en zijn passend binnen de werkelijkheid van degene die wordt gecoacht of begeleid.

 

Wat zijn onorthodoxe interventies?

Onorthodoxe interventies zijn – vaak ongedachte – impulsen en ingrepen in een coachtraject die iemand uit de eigen comfortzone halen en in beweging kunnen brengen. Ze zijn erop gericht om dat wat onbeweeglijk in iemand lijkt uit te dagen tot daadwerkelijk veranderen. Een belangrijk credo van Onorthodoxe interventies bij coachen is: ‘Coach, ken jezelf!’

 

Beste coachboek van het decennium

Onorthodoxe interventies bij coachen won in oktober 2013 de NOBCO-juryprijs ‘Beste coachboek van het decennium’. Uit het juryrapport: ‘Unaniem vonden de juryleden dit boek zeer oorspronkelijk, provocerend en uitdagend, maar vooral ook speels en daardoor het meest inspirerend. De jury stelt de veelkleurige invalshoeken van de auteur, die tot originele interventies leiden, en de leuke praktijkvoorbeelden, zeer op prijs.’

 

Voor wie?

Het boek is bedoeld voor coaches, supervisoren, managers, veranderkundigen en anderen die met liefdevolle scherpte mensen begeleiden in hun ontwikkeling.

Cobi Brouwer

Drs. Cobi Brouwer studeerde onder meer andragologie en oosterse veranderkunde. Zij werkt vanuit haar bureau te Arnhem als coachopleider, coach en supervisor en begeleidt teams en organisaties. Zij ontwikkelde de opleiding tot onorthodox coach en de masterclass ‘Het omslagmoment in coaching’.

Cobi Brouwer