Wendbaar werken

Wendbaar werken

Coachen bij vitaliteit en werkgeluk

Viktor Steijger, Erik Steijger, Stephen Steijger |

Een down-to-earth aanpak om vitaal en wendbaar te blijven in je werk

 

Toekomstbestendigheid

Het is tegenwoordig meer dan ooit een must om proactief, wendbaar en vitaal te zijn om aan het werk te blijven. De vijf kernvragen van coachees waren jarenlang: wie ben ik, wat wil ik, wat kan ik, waar wil ik heen, waar word ik blij van? Nu worden deze vragen aangevuld met: hoe blijf ik blij en succesvol aan het werk tot mijn pensioen? 

 

Werk maken van wendbaarheid

Deze tijd vraagt om wendbaar werken. Wat is daarvoor nodig? Een offensieve houding in plaats van een defensieve. Ageren in plaats van reageren. Niet lijden, maar leiden. Kortom: zelf de regie pakken. 

 

Coachen bij duurzame inzetbaarheid

Dit boek geeft coaches handvatten om met coachees te werken aan hun duurzame inzetbaarheid. Het gaat in op de volle breedte en diepte van fysieke en mentale vitaliteit, werkgeluk, loopbaanplanning, persoonlijk en zakelijk leiderschap, talentmanagement en talentontwikkeling, maatschappelijke trends en relevante kansen en bedreigingen op de arbeidsmarkt. Aan de hand van het concrete stappenplan maak je samen met je coachees werk van wendbaarheid.

 


 

Aanbeveling

‘De vele concepten, modellen, coachoefeningen en eigen praktijkcases die ze aanreiken, maken dit boek tot een veelzijdig, inspirerend en praktisch handboek.’ – Jan Rotmans, hoogleraar Transities, Erasmus Universiteit Rotterdam

Viktor Steijger

Viktor Steijger is medeoprichter, managing partner en talentontwikkelaar bij Optimaal Talent. Dagelijks vervult hij met veel plezier en gedrevenheid de rol van adviseur, trainer en (executive) loopbaan- en teamcoach. Aan de Rijksuniversiteit Groningen voltooide hij de executive-studie Master of General Management (MGM), waarbij hij zich onder meer specialiseerde in de disciplines talentmanagement en verandermanagement.

 

Zijn passie voor ontwikkeling in een notendop: ‘Het is een groot voorrecht en in feite de essentie om mensen, teams, leiders en organisaties echt een stap vooruit te helpen. Bouwen aan talenten en teams en daarbij mensen (steeds meer) zien sprankelen is het leukste wat er is!’

Erik Steijger

De drielingbroers Steijger publiceerden al vier boeken op het gebied van talentmanagement, persoonlijke effectiviteit, teamontwikkeling en loopbaanplanning. Erik Steijger heeft ruim twintig jaar managementfuncties vervuld en is momenteel commercieel directeur bij Geostick in Uithoorn. Viktor Steijger en Stephen Steijger zijn managing partner, team- en talentontwikkelaar, bedrijfstrainer, coach en assessor bij Optimaal Talent. Stephen Steijger is daarnaast geaccrediteerd senior NOBCO-coach.

Stephen Steijger

Stephen Steijger is al 20 jaar trainer, coach en medeoprichter van Optimaal Talent BV. Stephen is geaccrediteerd senior NOBCO-coach en hij wordt ingezet bij top-100 bedrijven en overheidsbedrijven. In zijn praktijk vervult hij met veel plezier en bevlogenheid de rol van (executive) coach, trainer en teamcoach. Het is zijn missie om mensen, teams en organisaties te helpen de beste versie van zichzelf te worden. De essentie is vaak gericht op het vergroten van talent- en teamontwikkeling en resultaatgerichtheid in dienst van organisatieontwikkeling.

 

Zijn drive: ‘Mensen hebben meer in hun mars en ik help ze eruit te halen wat erin zit.’

Viktor Steijger Erik Steijger Stephen Steijger