Coaching bij kanker

Coaching bij kanker

Begeleiding vanuit levenskunst

Inge Hidding | Boom uitgevers Amsterdam

Coaching bij kanker is anders dan anders. Het vraagt om begeleiding door levenswijze coaches die met spanning kunnen omgaan. Het vraagt om excellente coaches met een rechte rug en een warm hart. Met dit praktische boek Coaching bij kanker wordt coaches een model aangereikt om levenskunst methodisch te integreren in hun begeleiding van (ex)kankerpatiënten.


Hoe kan een coach helpen?
Mensen met kanker maken een emotionele tijd door. Aan de hand van persoonlijke verhalen van patiënten wordt in Coaching bij kanker duidelijk welke impact kanker heeft op hun levens en welke rol ondersteuning door coaches hierin kan spelen. Dit boek gaat in op de specifieke aspecten van coaching van mensen die kanker hebben (gehad). Centraal daarbij staan de zes meest gestelde vragen die de auteur tegenkomt in haar praktijk: over vermoeidheid, angst, zelfbeeld, relaties, zingeving en werk.


Levenskunst integreren in je praktijk
Coaching bij kanker is het eerste boek over dit onderwerp voor coaches en andere professioneel begeleiders. Het reikt een uniek model aan om levenskunst methodisch te integreren in hun praktijk en prikkelt tot zelfanalyse, visieontwikkeling, uitwisseling, oefening en gesprek.


Voor wie?

Coaching bij kanker is in de eerste plaats bedoeld voor coaches die mensen met kanker begeleiden. Daarnaast kunnen ook zorgprofessionals die werken met (ex)patiënten, studenten en docenten er betekenisvolle informatie in vinden.

Inge Hidding

Inge Hidding heeft ruime ervaring als coach, docent en trainer. Zij heeft zich gespecialiseerd in coaching rondom kanker.

Inge Hidding