De hei op!

De hei op!

Een groepsdynamische aanpak voor teamontwikkeling

René Meijer, Lex Mulder |

Heidagen worden effectiever als je rekening houdt met de bewuste en onbewuste groepsdynamische processen die spelen in teams. De hei op! gaat over teamontwikkeling vanuit een groepsdynamisch gezichtspunt. Het boek helpt je als teamcoach en trainer goed af te wegen of je ja zegt tegen een opdracht om aan een teamcoaching te beginnen. En om tijdens het traject de juiste interventies te maken.

 

Een succesvolle teaminterventie

Hoe komt het dat de effecten van heidagen op de lange duur vaak verdwijnen? Hoe zorg je er als teamcoach én als leidinggevende voor dat een teaminterventie succesvol wordt? Opdrachtgevers, leidinggevenden en HR-professionals kunnen met De hei op! de juiste keuzes leren maken: wat is het beste antwoord op de situatie in dit team? Welke interventie is gewenst? En als je besluit met elkaar de hei op te gaan: wat kun je doen om de effecten zo duurzaam mogelijk te maken?

 

Een groepsdynamische bril

De hei op! helpt je als teamcoach en trainer om tijdens het traject van teamcoaching de juiste interventies te maken. Dit boek legt uit hoe je groepsdynamisch werken kunt combineren met andere theorieën en modellen. Gebruik je bijvoorbeeld de teamrollen van Belbin, de Roos van Leary, het Kernkwadrant, Theory U of Deep Democracy? Deze kun je met nog meer effectiviteit toepassen als je ook een groepsdynamische bril opzet.

 

Voor wie?

De hei op! is bedoeld voor opdrachtgevers, teamcoaches, trainers, leidinggevenden en HR-professionals.

René Meijer

René Meijer (psycholoog, 1956) is, samen met Judith Budde, oprichter (in 2000) en directeur van Opleidings- en Conferentiecentrum het Balkon in Vasse (Overijssel). Hij is werkzaam als manager, opleider, senior trainer en coach. Hij coacht managers en professionals, verzorgt teamtrainingen en leidt ervaren professionals op. Hij is hoofdopleider van open programma’s over interventiekunde, groepsdynamica, psychopathologie en mentaliseren.

Lex Mulder

Lex Mulder is psycholoog, Hij heeft ruim veertig jaar ervaring als psychotherapeut, opleider, trainer en coach. Sinds 1980 leidt hij professionals op in psychodrama, voicedrama en andere dramatechnieken. Samen met zijn partner Berry Collewijn geeft hij opleidingen en workshops Voice Dialogue en speels coachen en trainen. Daarnaast is hij als opleider verbonden aan Het Balkon.

René Meijer Lex Mulder