Top 10 voor topteams

Top 10 voor topteams

Tien brillen om teams te versterken

Viktor Steijger, Stephen Steijger, Erik Steijger, Corrien de Jongh | Boom uitgevers Amsterdam

Een topteam bouwen is geen sinecure. Een team laten excelleren vraagt om veel kwaliteiten, van de teamcoach en ook van de teamleden. En heb je eenmaal een sterk team opgebouwd, dan vraagt dit om onderhoud en waakzaamheid. Top 10 voor topteams biedt een integrale visie en gereedschapskist voor managers, teamleiders en medewerkers om samen een sterk team te bouwen.

 

Brillenset
Hoe kun je je team versterken? Deze kernvraag wordt in Top 10 voor topteams uitgewerkt vanuit tien brillen uit de BRILLENSET:

1. de B van Beschouwen – een holistische invalshoek
2. de R van Richten – ambitie en visie
3. de I van Inkleuren – kleurentheorie
4. de L van Levelen – groepsdynamiek en systemisch werk
5. de L van Lusdenken – systeemdenken
6. de E van Evolueren – leren, ontwikkelen en presteren
7. de N van Neutraliseren – denkfouten en groepsdruk
8. de S van Swingen – verandermanagement en zelfsturing
9. de E van Energizen – motivatie en werkplezier
10. de T van Tanken – vitaliteitsmanagement

 

Een dreamteam ontwikkelen
Top 10 voor topteams bespreekt klassieke handvatten voor teamontwikkeling, maar zit ook boordevol vernieuwende methodes, concepten en denkwijzen. Het daagt uit tot schakelen tussen meerdere zienswijzen. Verder kijken dan je neus lang is. De vele voorbeelden en cases brengen de kracht en het potentieel, maar ook de risico’s en valkuilen voor teams tot leven. Dit boek geeft je de instrumenten om een groep individuen te ontwikkelen naar een uitgebalanceerd dreamteam.

 

Voor wie?

Top 10 voor topteams is een boek over teamcoaching en teamontwikkeling, dat een overkoepelend vizier en gereedschapskist biedt voor managers, (team)coaches, teamleiders én teamleden of medewerkers om een sterker team te kunnen bouwen. Het boek is ook relevant voor collega-coaches, counselors, studenten, sportcoaches en zelfs voor mensen in een relatie. In een relatie of huwelijk ben je immers welbeschouwd ook een team.

 

Bekijk de boektrailer van Top 10 voor topteams

Viktor Steijger

Viktor Steijger is medeoprichter, managing partner en talentontwikkelaar bij Optimaal Talent. Dagelijks vervult hij met veel plezier en gedrevenheid de rol van adviseur, trainer en (executive) loopbaan- en teamcoach. Aan de Rijksuniversiteit Groningen voltooide hij de executive-studie Master of General Management (MGM), waarbij hij zich onder meer specialiseerde in de disciplines talentmanagement en verandermanagement.

 

Zijn passie voor ontwikkeling in een notendop: ‘Het is een groot voorrecht en in feite de essentie om mensen, teams, leiders en organisaties echt een stap vooruit te helpen. Bouwen aan talenten en teams en daarbij mensen (steeds meer) zien sprankelen is het leukste wat er is!’

Stephen Steijger

Stephen Steijger is al 20 jaar trainer, coach en medeoprichter van Optimaal Talent BV. Stephen is geaccrediteerd senior NOBCO-coach en hij wordt ingezet bij top-100 bedrijven en overheidsbedrijven. In zijn praktijk vervult hij met veel plezier en bevlogenheid de rol van (executive) coach, trainer en teamcoach. Het is zijn missie om mensen, teams en organisaties te helpen de beste versie van zichzelf te worden. De essentie is vaak gericht op het vergroten van talent- en teamontwikkeling en resultaatgerichtheid in dienst van organisatieontwikkeling.

 

Zijn drive: ‘Mensen hebben meer in hun mars en ik help ze eruit te halen wat erin zit.’

Erik Steijger

De drielingbroers Steijger publiceerden al vier boeken op het gebied van talentmanagement, persoonlijke effectiviteit, teamontwikkeling en loopbaanplanning. Erik Steijger heeft ruim twintig jaar managementfuncties vervuld en is momenteel commercieel directeur bij Geostick in Uithoorn. Viktor Steijger en Stephen Steijger zijn managing partner, team- en talentontwikkelaar, bedrijfstrainer, coach en assessor bij Optimaal Talent. Stephen Steijger is daarnaast geaccrediteerd senior NOBCO-coach.

Corrien de Jongh

Corrien de Jongh werkt vanuit Optimaal Talent aan training en coaching van personen, teams en organisaties op het gebied van human resources, (verander)management en persoonlijke effectiviteit.

Viktor Steijger Stephen Steijger Erik Steijger Corrien de Jongh