Hoogsensitiviteit professioneel gezien

Hoogsensitiviteit professioneel gezien

Sensitiviteit als verklaring onder psych(osomat)ische klachten

Annek Tol |

De herkenning van hoogsensitiviteit vormt een omslagpunt in het leven van hoogsensitieve personen (HSP). Het is voor hen een eyeopener om te begrijpen hoe dit van invloed is op hun dagelijks functioneren.

 

HSP herkennen

Hoogsensitiviteit professioneel gezien is een nuchter boek voor hulpverleners waarin de dilemma’s en de argwaan rond hoogsensitiviteit ter sprake worden gebracht. Het biedt de theoretische basis die nodig is om te begrijpen wat hoogsensitiviteit is, hoe je dit herkent en hoe het van invloed is op cliënten. Het geeft een nieuwe visie op de plaats die hoogsensitiviteit in de hulpverlening kan innemen.

 

Voor hulpverleners en coaches die werken met HSP

Hoogsensitiviteit professioneel gezien is geschreven voor hulpverleners in de geestelijke gezondheidszorg, coaches en zorgcoördinatoren. Het reikt hen een denkkader aan waardoor ze de logica van hun cliënten beter gaan begrijpen. Ook worden de kernpunten benoemd die in de hulpverlening rond hoogsensitiviteit van belang zijn.

 

Aanbevelingen

‘Eindelijk is het er dan. Het boek waarvan ik al 15 jaar hoopte dat het er zou komen. Gedegen, goed onderbouwde en praktische informatie over hooggevoeligheid, hoe je ernaar kunt kijken en hoe je er als hulpverlener het beste mee om kunt gaan.’ – Marian van den Beuken, pionier, spreker en auteur op het gebied van HSP

 

‘Annek Tol schreef het eerste Nederlandse boek voor hulpverleners omtrent hoogsensitiviteit. Een verademing om te lezen! Duidelijk, nuchter (beide benen op de grond) verhelderend en bovenal: professioneel.’ – Chantal van Weezel, HSP-coach en -trainer

Annek Tol

Annek Tol (†) was als coach-counselor en trainer gespecialiseerd in hoogsensitiviteit. Haar heldere visie op sensitiviteit maakte voor cliënten een groot verschil. Vanuit haar praktijk @tol training en coaching hsp trainde en coachte zij honderden HSP om een betere balans te vinden in hun leven en zo om te gaan met hun sensitiviteit dat het geen klachten meer geeft.

Annek Tol