Persoonlijk ondernemerschap

Persoonlijk ondernemerschap

Van speelbal naar sterspeler

Mariken van de Loo | Boom uitgevers Amsterdam

Laat jij de organisatie over je carrière beslissen of doe je dat zelf? Bepaalt de organisatie de uitkomst bij veranderingen, of houd jij je eigen koers aan? 

 

Organisaties willen graag werken met kundige professionals die wars van regels veel successen boeken. Met behulp van het Zelfsturingskompas dat centraal staat in dit boek ben je geen speelbal meer, maar word je een sterspeler. Het kompas is een eenvoudig, maar diepgaand driestappenmodel waarin je allereerst leert hoe je werkt en welke waarde je vertegenwoordigt. Vervolgens onderzoek je waarom je deze waarde niet optimaal verzilvert in toegevoegde waarde en ten slotte transformeer je in een persoonlijk ondernemer die zelf succes creëert.

 

Dit boek biedt een houvast voor iedere professional en leidinggevende die zich staande moet houden in een complexe werkomgeving.

 

Met cases van Dela, Vitens, Rabobank, VolkerWessels, Canon en Capgemini en een voorwoord van Remco Claassen.

 

Wat anderen zeggen over Persoonlijk ondernemerschap

`In deze tijden van transitie zoekt een ieder in het duister naar de juiste richting. Dit boek kan een kompas vormen bij deze persoonlijke zoektocht. Persoonlijk ondernemerschap vormt een belangrijke sleutel bij het ontdekken van nieuwe transitiepaden.’ – Jan Rotmans, hoogleraar Transitie, Erasmus Universiteit Rotterdam

 

`Wanneer je dit boek leest, kun je moeilijk stil blijven zitten. Je wilt meteen ondernemend aan de slag in je baan, in je leven.` – Gert van Brussel, hoofdredacteur Loopbaanvisie

 

Persoonlijk ondernemerschap - Werkboek

Om direct aan de slag te gaan met het implementeren van je persoonlijk ondernemerschap kun je bij dit boek gratis het werkboek downloaden. Dit vind het werkboek op deze pagina bij Extra materiaal.

 

Persoonlijk ondernemerschap - Boektrailer

De boektrailer maakt je in 1 minuut inzichtelijk waar het boek Persoonlijk Ondernemerschap over gaat en waarom dit boek jou kan helpen ondernemender te worden voor de organisatie. Bekijk de boektrailer hier.

Mariken van de Loo

Met krachtige interventies helpt ze organisaties de waarde van mensen te ontdekken en deze te laten verzilveren in toegevoegde waarde. Hiermee helpt ze professionals en leidinggevenden het roer in eigen handen te nemen en zodoende pro-actievere organisaties te creëren. Daarvoor heeft ze het Zelfsturingskompas © ontwikkeld waarmee ze medewerkers transformeert naar Persoonlijke Ondernemers. Mariken van de Loo is directeur van L’eau’Z.

 

Mariken heeft haar strepen in het vak als managementtrainer/adviseur verdiend door haar adviseurs en trainingsrollen bij Ormit, Schoonderwoerd & Partners en Bureau Zuidema. Met haar bedrijf L’eau’Z heeft ze gewerkt voor diverse grote en kleine bedrijven, zoals Rabobank, Samsung, Tempo-Team, Firmtel, Prowareness/ Isense, Gemeente Hollands Kroon.

 

Mariken heeft diverse ebooks geschreven en blogt onder het label Kompas-sie, maar is ook gastblogger bij Ondernemen met Personeel (MT groep), Platform Het Nieuwe Werken, HNWblog, Managementsite.nl en B2Bcontact en schrijft artikelen voor TvOO.

 

Mariken van de Loo