Coaching essentials voor managers

Coaching essentials voor managers

Ien G.M. van der Pol | Boom uitgevers Amsterdam

Coaching essentials voor managers is een inspiratiebron voor leiders die hun mensen in beweging willen krijgen, effectiever willen communiceren en beter willen omgaan met weerstand en emoties op het werk.

 

Via kennis, kunde en ervaringswijsheid biedt dit boek de essentie van coachend leiderschap. Ethiek, houding, vaardigheden, theorieën en methoden zijn helder en toegankelijk beschreven en voorzien van voorbeelden uit de praktijk. Kenmerkend zijn de verbindingen tussen de onderwerpen waardoor de onderlinge samenhang helder wordt. Kenmerkend is ook de gerichtheid op effectiviteit en resultaat. Dit boek biedt bovendien nieuwe concepten waarmee coaching wordt aangevuld: het inclusive model van aandacht en de `K-A-R-M-A`-leer- en reflectiecyclus.

 

Coaching essentials voor managers is het ideale praktijkboek en naslagwerk voor leiders die coachen willen integreren in hun managementstijl.

 

Ien G.M. van der Pol heeft dit boek geschreven uit liefde voor het vak, voor leiders en hun medewerkers. In dit boek doet zij een beroep op u als leider om te schitteren in uw leiderschap, want de wereld heeft betere, inclusive leiders nodig.

 

In de media:
Opleiding en Ontwikkeling, tijdschrift voor Human Resource Management, mei/juni 21014, nr. 3

Ien G.M. van der Pol

Ien G.M. van der Pol is coach en trainer van managers en professionals. Zij is oprichter en directeur van de Alba-academie, opleidingsinstituut voor alle beroepsniveaus van coaching en leiderschap.

Ien G.M. van der Pol