Conflicten coachen

Conflicten coachen

Francine ten Hoedt |

Conflictcoaching is een bijzondere vorm van coaching, waarbij de coach de betrokkenen helpt de angel uit het conflict te halen. Dat vraagt om onafhankelijkheid, uit de inhoud blijven en empowerment van de conflictpartners.

 

Conflicten groeien soms uit tot zulke grote proporties dat er alleen maar verliezers overblijven. Dat is zonde van de mensen, de tijd en de middelen. Als mensen hun conflictvaardigheid herwinnen, kunnen ze die gebruiken om een goed conflict te creëren dat zinvolle zaken voortbrengt:

 

  • Je ontdekt je sterke en je zwakke punten. 
  • Het schept duidelijkheid, omdat je minder omzichtig gaat communiceren. 
  • Het maakt een eind aan een onhoudbare en pijnlijke situatie.

 

Conflicten coachen biedt de fijne kneepjes van het vak, zowel uit theorie als praktijk. Het gaat in op wat conflictcoaching is, het diagnosticeren van de situatie en de mate van conflictvaardigheid van de conflictpartners, de basishouding van de conflictcoach en op bekend gedrag in conflicten en hoe dat aan te pakken. Het is bedoeld voor iedereen die te maken heeft met mensen die conflictvaardiger willen worden, ruzie hebben of die mensen wil helpen de winst uit hun conflict te oogsten.

Francine ten Hoedt

Francine ten Hoedt bemiddelt in conflichten, coacht in werksituaties, geeft trainingen, faciliteert congressen, schrijft boeken en ontwikkelt leermaterialen.

Francine ten Hoedt