Commitment

Commitment

De belofte van betrokkenheid en bevlogenheid in organisaties

Gyuri Vergouw | Boom uitgevers Amsterdam

Commitment is een van de krachtigste begrippen uit managementland. Het gaat verder dan passie, bezieling of bevlogenheid: passie is verliefdheid, engagement is een verloving, commitment is een huwelijk. In Commitment biedt Gyuri Vergouw veranderaars, ondernemers, managers en medewerkers een gedegen theoretisch kader, heldere inzichten en concrete tips en adviezen voor het vergroten van commitment.

 

De invloed van commitment
Commitment wordt beschouwd als onmisbaar, maar wat is het precies? Zonder goede duiding is het al snel een loos begrip. Hoe krijg je commitment, welke invloed heeft het op de bijdrage die de top, het middenmanagement en de overige medewerkers aan het succes van een organisatie leveren? En hoe kan het worden gestimuleerd binnen organisaties en teams? Aan de hand van de vier Bs beschrijft Vergouw het begrip commitment: betrokkenheid, bevlogenheid, binding en bezieling.

 

Betrokken en bevlogen leiders en medewerkers

In Commitment wordt op basis van wetenschappelijke beschouwingen, praktijkverhalen en voorbeelden het belang van betrokken en bevlogen leiders en medewerkers geduid. Het boek bevat daarnaast interviews met onder andere een CEO, een museumdirecteur, een bondscoach, een rockster en een hoogleraar.

 

Voor wie?
Commitment  is bedoeld voor veranderaars, ondernemers, managers en medewerkers. De top van internationale concerns, AEX-fondsen, banken, verzekeraars, ondernemingsraden, adviesbureaus c.q. adviseurs en consultants, trainingen en lezingen, seminars.

 

Bekijk de bookchat met Gyuri Vergouw.

Gyuri Vergouw

Gyuri Vergouw is econoom, organisatieadviseur, auteur en toezichthouder. Sinds 1989 is hij actief als managementconsultant en veelgevraagd spreker over managementvraagstukken in binnen- en buitenland. Hij heeft vele tientallen consultancy en interim-management opdrachten uitgevoerd en grote reorganisaties bij multinationals en overheden begeleid. Vergouw heeft honderden artikelen over management en het adviesvak gepubliceerd en is sinds 1997 als hoofdredacteur verbonden aan ManagementSite.nl.

 

Publicaties van zijn hand zijn onder meer Sabbatsverlof (1999), De Strafschop (2000/2003), De laatste minuut (2006), Commitment (2013) en Bondscoach (2014). In 2007 ontving hij de Professionaliseringsprijs van de Vrije Universiteit van Amsterdam voor zijn blijvende bijdrage aan het Nederlandse adviesvak.

 

Hij stelt het op prijs reacties van lezers te ontvangen via dodo-effect@vergouw.nl

Voor boekingen voor lezingen, trainingen, cursussen of overige adviesvragen kunt u direct contact met hem opnemen via info@vergouw.com

Gyuri Vergouw