Presteren met Pavlov

Presteren met Pavlov

Laat mensen een stap extra zetten

Victor Mion, Marius Rietdijk | Boom uitgevers Amsterdam

Dit boek biedt een heldere en aantrekkelijke leidraad voor het motiveren van mensen en laat zien hoe bazen concreet kunnen inspelen op mentaliteit en gedrag.

Kennis over mentaliteit en gedrag is de ontbrekende schakel in de gereedschapskist van de baas. Deze kan nog zoveel technische verbeteringen aanbrengen, uiteindelijk gaat het om de mentaliteit en het gedrag van volgers. Pas als die optimaal zijn, worden de beste resultaten geleverd. Dat vraagt ook om mentaliteits- en gedragsverandering bij de baas. Hij moet zijn eigen gedrag onder ogen zien. (Hoe) doet hij er alles aan om het beste uit zijn volgers te halen?

Dit boek geeft een praktisch antwoord op de vraag hoe bazen hun volgers een stap extra kunnen laten zetten. Het leert bazen te coachen door een aantal werelden bij elkaar te brengen: sport, wetenschap en bedrijfsleven. De theorie van Pavlov fungeert daarbij als de ultieme motivatietheorie. Intrinsieke motivatie, stimuleren, provoceren en complimenteren vormen hierbij het uitgangspunt.

Victor Mion

Victor Mion werkte jarenlang als professioneel toptenniscoach. Tussen de games had hij slechts één minuut om zijn tennissers toe te spreken. Niet om hen te vertellen hoe ze hun racket moesten vasthouden, wel om te zeggen wat er op dat moment nodig was om de wedstrijd te winnen. Tegenwoordig geeft hij trainingen in het bedrijfsleven.

Marius Rietdijk

Dr. Marius Rietdijk is universitair docent Strategische Gedragsverandering aan de Vrije Universiteit en wetenschappelijk directeur van ADRIBA, instituut voor gedragsverandering. Daarnaast is hij organisatieadviseur, yogaleraar en politicus.

Victor Mion Marius Rietdijk