Individuele opstellingen binnen coaching

Individuele opstellingen binnen coaching

Jeroen Hendriksen, Anja Brasser | Boom uitgevers Amsterdam

Een individuele opstelling is een krachtige tool bij coaching. Het is een instrument dat snel inzicht geeft in onderlinge verhoudingen en mogelijke oplossingen. Individuele opstellingen binnen coaching biedt coaches, therapeuten, trainers, docenten en cliënten inzicht in de toepasbaarheid van opstellingen bij coaching. Het biedt aanknopingspunten om er zelf mee aan de slag te gaan.

 

Een coachvraag vertalen naar een opstelling
Een opstelling tijdens een coachingsgesprek wordt gekenmerkt door grote dynamiek en rijke inzichten en oplossingsrichtingen die zich aandienen. Een tafel, wat poppetjes of gekleurde papiertjes, een gesprek, meer is niet nodig. Maar daarmee ben je er nog niet. Individuele opstellingen binnen coaching beschrijft hoe een coach met zijn cliënt diens vraag kan onderzoeken en vertalen in een opstelling.

 

Een succesvolle opstelling
Individuele opstellingen binnen coaching
opent met een woordelijk verslag van een coachingssessie met een opstelling. Hieruit wordt inzichtelijk welke achtergronden meespelen bij opstellingen en welke praktische elementen het gesprek ondersteunen. De auteurs beschrijven diverse oefeningen om de opstelling tot een succes te maken. Tot slot kijken ze naar de rol van de coach bij de toepassing van deze werkvorm.

 

Voor wie?
Individuele opstellingen binnen coaching is bedoeld voor coaches, therapeuten, trainers, docenten en cliënten.

Jeroen Hendriksen

Jeroen Hendriksen is zelfstandig personal coach en trainer. Hij is inmiddels met pensioen, maar werkt nog steeds en graag! Hij begeleid trainingen in intervisie, supervisie en reflecterend leren, doet personal coaching en coaching van teams/organisaties en geeft lezingen en workshops. 

 

Wil je contact met Jeroen, mail gerust. Jeroen Hendriksen Consultancy, j.a.p.hendriksen@hetnet.nl

Anja Brasser

Anja Brasser is sociaal pedagoog en opgeleid als familie- en organisatieopsteller. Zij werkt in een eigen praktijk als coach en trainer en heeft een grote, ook internationale, ervaring op het gebied van opstellingen.

Jeroen Hendriksen Anja Brasser