Danscoaching

Danscoaching

Persoonlijke ontwikkeling door fysieke en mentale expressie

Jaap van Manen | Boom uitgevers Amsterdam

Danscoaching is een speelse combinatie van dans en coaching en vormt een eigentijdse en waardevolle vorm van begeleiden.

 

Danscoaching integreert fysieke, mentale en emotionele aspecten. Waar ‘normale’ coaching zich met name richt op het verstandelijke aspect van de coachee, draait danscoaching uitdrukkelijk om de combinatie van fysieke en mentale expressie in dienst van persoonlijke ontwikkeling. Dansexpressie – de dansvorm die ervan uitgaat dat iedereen kan dansen – is bij uitstek een middel om in contact te komen met het lichaam. Hierdoor komt het lichaam in een flow, wat andere informatie naar boven brengt dan traditionelere vormen van coaching. De dans geeft het coachingstraject kleur, waardoor coachees verrassend anders naar zichzelf gaan kijken.

 

Danscoaching beschrijft de ontwikkeling van het vak, hoe het methodisch werkt en schetst de praktijk aan de hand van voorbeelden en cases. Het is geschikt voor coaches die op zoek zijn naar non-verbale coachingsmethodes en (aspirant-)studenten die dit vak willen leren. Verder is het interessant voor mensen die op non-verbale wijze begeleid willen worden.

Jaap van Manen

Jaap van Manen werkt als dans- en lifecoach vanuit MOBILE – bureau voor dans en coaching. Hij was medeoprichter en hoofddocent van de voortgezette opleiding docent dansexpressie (de huidige Stichting Strooom). Als lifecoach werkt hij vanuit de methode van Results Coaching Systems.

Jaap van Manen