Professionele intuïtie

Professionele intuïtie

Versterk je innerlijke vermogens in de praktijk

Edward de Boer | Boom uitgevers Amsterdam

Professionele intuïtie beschrijft de betekenis van intuïtie en hoe je intuïtie praktisch kunt inzetten. Wat maakt het verschil in het succes van professionals? Welke sleutelrol speelt intuïtie hierin? Hoe versterk je intuïtieve vermogens? Aan de hand van voorbeelden en oefeningen nodigt Professionele intuïtie de lezer uit zijn intuïtieve vermogens te versterken en dagelijks toe te passen.

 

Wat maakt dat een leidinggevende besluit om door te vragen bij een sollicitatiegesprek met een kandidaat? Hoe kan het dat een consultant aanschuift bij een directieoverleg en na enkele minuten haarscherp het probleem weet te benoemen dat speelt in de organisatie?

 

Intuïtief handelen
Ons dagelijks leven is doortrokken van ingevingen, inzichten en gevoelens die een rol spelen in de keuzes die we maken. Professionals moeten op een hoog niveau kunnen opereren en flexibel omgaan met een snel veranderende omgeving. Kennis en inzicht zijn hierbij van belang, maar vooral ook de integratie van vakmanschap met gevoel: intuïtief handelen. Dat is niet alleen een talent, maar ook een vermogen dat je bewust kunt ontwikkelen en toepassen.

 

Voor wie?

Professionele intuïtie is geschreven voor professionals die hun intuïtieve vermogens willen ontwikkelen, zoals leidinggevenden, coaches, juristen, professionals in onderwijs en zorg, maar ook ondernemers, onderzoekers en ICT-professionals.

Edward de Boer

Edward de Boer is organisatieadviseur, trainer en coach. Hij is oprichter van Converse Consulting en is betrokken bij veranderprocessen in organisaties in binnen- en buitenland. Hij begeleidt projecten op het snijvlak van organisatieontwikkeling, leren en leiderschap

Edward de Boer