Mindfulness in coaching

Mindfulness in coaching

Een stap-voor-stapbeschrijving met voorbeelden, tips en oefeningen

Renske van Berkel | Boom uitgevers Amsterdam

Mindfulness in coaching maakt een vertaling van mindfulness in brede zin naar de betekenis van mindfulness in coaching. De coach krijgt inzicht in de essentie van mindfulness en welke tools hij kan inzetten in het coachtraject.

 

Mindfulness en coaching
Mindfulness is een geëigende en beproefde methode om een cliënt te trainen in het zich bevrijden van zijn ongewilde lijden. Het leert hem hoe hij zich steeds opnieuw hiervan kan losmaken, waardoor hij een gelukkiger mens wordt. Mindfulness ondersteunt de gangbare processen in coaching. En het zorgt ervoor dat de cliënt zijn persoonlijke proces kan plaatsen in het licht van deze oeroude wijsheid. De coach biedt daartoe concrete handreikingen in de vorm van inzichten en oefeningen. Het coachtraject werkt op deze manier bewustzijnsverhogend, ontwikkelingsgericht en uiteindelijk bevrijdend.

De toepassing van mindfulness

Mindfulness in coaching volgt het verloop van een coachtraject en licht de toepassing van mindfulness daarin steeds toe. Voorbeelden, tips en oefeningen maken de theorie inzichtelijk. In het boek komen onder meer loopmeditatie, de lichaamsscan, de cirkel van bewustzijn en schrijfoefeningen aan bod.

 

Voor wie?

Voor coaches, begeleiders en studenten aan coachopleidingen en hun cliënten is dit boek een concrete en overzichtelijke wegwijzer over de manier waarop de uiteenlopende aspecten van mindfulness kunnen worden geïntegreerd in de eigen praktijk.

 

Bekijk het filmpje over Mindfulness in coaching.

Renske van Berkel

Renske van Berkel is mede-eigenaar van bureau Van Kempen Impuls te Amersfoort, een bureau dat sinds 1993 organisaties begeleidt bij management development, cultuurverandering en persoonlijke ontwikkeling. Zij werkt als coach, trainer en geregistreerd supervisor.

 

Sinds 1998 is zij internationaal gecertificeerd enneagramteacher, opgeleid aan de Trifold School for Enneagram Sudies van Helen Palmer en David Daniels en bij het Gesellschaft für Enneagramstudiën in Duitsland. Zij geeft regelmatig enneagramlezingen en workshops.

Renske van Berkel