One Minute Coaching

One Minute Coaching

Impact in 60 seconden

Victor Mion |

One Minute Coaching treft doel in het bedrijfsleven! Deze vorm van coaching zet mensen werkelijk in beweging en geeft iedere leidinggevende de kans om meer uit zichzelf en zijn mensen te halen. 

 

Effectieve coaching binnen één minuut 

One Minute Coaching heeft haar oorsprong in de wereld van de topsport. Tijdens wedstrijden heeft een coach vaak niet meer dan één minuut de tijd om een sporter een duwtje in de rug te geven om zijn doel te bereiken. Dit zestigsecondeprincipe is een uitstekend middel voor leidinggevenden: coaching binnen één minuut kan in veel gevallen effectiever zijn dan een gesprek van een uur.

 

Direct tot de kern komen

One Minute Coaching onderscheidt zich van beproefde coachingstechnieken doordat het direct tot de kern komt. In dertig opzichzelfstaande praktijkverhalen laat Victor Mion zien hoe dat in zijn werk gaat. Uitgangspunt zijn de vier communicatietechnieken die kunnen worden ingezet om mentale stemmingen te beïnvloeden: inspireren, complimenteren,confronteren en provoceren.

 

Dit boek is voor iedere leidinggevende die zichzelf en zijn medewerkers efficiënt wil motiveren en in beweging wil zetten. Al meer dan 6.500 lezers gingen je voor!

Victor Mion

Victor Mion werkte als professioneel toptenniscoach. Tussen de games had hij slechts één minuut om zijn tennissers toe te spreken. Niet om hen te vertellen hoe ze hun racket moesten vasthouden, wel om te zeggen wat er op dat moment nodig was om de wedstrijd te winnen. De afgelopen tien jaar heeft Mion zijn coachingservaring met succes verder ontwikkeld in het bedrijfsleven.

Victor Mion