Gelukkig Werken

Gelukkig Werken

Versterk je persoonlijk leiderschap

Onno Hamburger, Ad Bergsma | Boom uitgevers Amsterdam

Wie geluk ervaart in het werk is leergieriger, creatiever, productiever, zelfverzekerder en beter bestand tegen veranderingen en stress. Gelukkig werken is dus niet alleen prettiger, maar ook effectiever: het is goed voor jezelf, je collega’s en je bedrijf. Gelukkig werken is het eerste boek in Nederland dat specifiek gericht is op het actief creëren van geluk in het werk.

 

Op weg naar meer voldoening en geluk in je werk met het gelukskompas
Aan de hand van de methode van het gelukskompas creëer je stap voor stap meer voldoening en geluk in je werk. De auteurs maken duidelijk welke factoren verklaren of iemand in zijn werk floreert, en geven je met behulp van zelftests inzicht in wat voor jou persoonlijk van belang is. Met behulp van concrete oefeningen oefen je het realiseren van je wensen en dromen. Hierdoor kun je winst boeken in je huidige werkomgeving of je aangescherpte ideeën meenemen naar een volgende werkplek. Gelukkig Werken is wetenschappelijk gefundeerd, realistisch en geschreven vanuit enthousiasme en optimisme.

 

Ervaringen met Gelukkig werken

‘Dit boek laat overtuigend zien dat geluk meetbaar, toetsbaar en vooral maakbaar is. En dan ook nog eens in relatie tot werk. Het is een uiterst behulpzame, praktische en down-to-earth gids en een inspirerend kompas.’ - Berthold Gunster, auteur van Ja-Maar en Omdenken

 

‘Ik word persoonlijk en als professional héél gelukkig met het lezen van dit boek. Knap om geluk zo tastbaar te maken.’ - Marijke Lingsma, Coach van het Jaar 2009 en auteur van diverse boeken en artikelen over (team)coaching

 

‘Om in deze tijd optimaal te presteren zijn hard en slim werken niet langer voldoende. Het gaat er vooral om het positieve verschil te maken. Hoe je dat kunt doen? Onder meer door dit voortreffelijke boek van Onno Hamburger en Ad Bergsma te lezen en je te laten inspireren door hun wijze lessen!’ - Hans van der Loo, auteur We hebben er zin in!

 

‘Het eerste échte managementboek over gelukkig werken. Een combinatie van gedegen, persoonlijk en vernieuwend werk over gelukkig werken. Boeiend!’ - Raymon Geurts, directeur Berckeley Square

 

Voor wie?

Het boek richt zich op individuele werknemers, en is daarnaast ook zeer bruikbaar voor elke leidinggevende die een groep wil stimuleren om tot betere werkresultaten te komen. Het gaat om actieve, zoekende werknemers, die bijvoorbeeld ook bereid zijn trainingen of opleidingen te volgen.

 

Volg het blog van de auteurs Onno Hamburger en Ad Bergsma op Gelukkigwerken.nl.

Onno Hamburger

Onno Hamburger is oprichter van de Gelukkig Werken Academy en heeft de afgelopen jaren meer dan 150 coaches en leidinggevenden opgeleid tot Werkgelukcoach en Chief Happiness Officer.

 

Onno heeft zich ontwikkeld tot landelijk expert op het gebied van geluk in het werk. Hij struint al meer dan tien jaar wetenschappelijke publicaties af op zoek naar inzichten die bruikbaar zijn in zijn dagelijkse praktijk als gelukscoach. Voor de ‘Hart en Ziel’-bijlage van de Volkskrant maakte hij het e-coachingstraject Duurzaam Geluk. Met meer dan 3.500 deelnemers is dit een van de populairste trajecten geweest van het katern.

 

Eerder schreef hij met Ad Bergsma Gelukkig Werken (2011).

Ad Bergsma

Ad Bergsma is geluksonderzoeker, auteur en associate lector zelfmanagement aan Saxion Hogeschool.

 

In 1990 is hij afgestudeerd als psycholoog in Utrecht en sindsdien heeft hij over psychologische onderwerpen geschreven voor dagbladen, opiniebladen en vaktijdschriften. Ook publiceerde hij boeken over psychologische onderwerpen als geluk, onze hersenen, psychodiagnostiek en psychotherapie.

Onno Hamburger Ad Bergsma