Effectief adviseren

Effectief adviseren

Een kwestie van luisteren

Simone Schenk | Boom uitgevers Amsterdam

Haperende communicatie, adviezen die vroegtijdig stranden en eindeloos langs elkaar heen praten. In de beste organisaties komt het voor, en ook de slimste mensen maken zich er schuldig aan. Alle woorden, iedere zin, elke uiting wordt geproduceerd en verwerkt door de hersenen. Hoe kom je tot het maximale rendement in een adviessituatie? Dát is het thema van dit boek.

 

In Effectief adviseren legt de auteur uit dat de hersenen in nieuwe en spannende situaties inefficiënt werken. Bij grote veranderingen of belangrijke opdrachten dwalen de gedachten af en worden denkprocessen in beslag genomen door emoties, terwijl rationeel denken en een scherp geheugen juist hard nodig zijn voor een goed resultaat. Dat geldt met name voor adviesgesprekken, omdat daarbij mensen worden geconfronteerd met nieuwe, onbekende dingen.

 

Dit boek beschrijft hoe het geheugen werkt, hoe u vertrouwd kunt raken met emoties en hoe u effectiever kunt denken en laten denken. U gaat letten op de inhoud en het proces tijdens een gesprek en u luistert naar wat er ongeveer in het hoofd van de ander gebeurt. In zes stappen leert u het rendement op uw boodschap te vergroten en gesprekken effectiever te voeren. Effectief adviseren is een kwestie van luisteren!

 

In de media:
Management en Consulting

Simone Schenk

Simone Schenk is trainer en docent psychologie en communicatie bij de Academie voor Management en Bestuur aan de Avans Hogeschool in Den Bosch. Zij put uit dertig jaar ervaring als adviseur, trainer en onder zoeker, recentelijk bij Willem de Lange van het Lectoraat HRM, eerder bij de opleidingen technische informatica aan de Avans Hogeschool en bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

 

Klik hier om een interview in Punt (Onafhankelijke krant van Avans Hogeschool) te lezen.


Klik hier om een audio-interview met Simone Schenk te beluisteren.

 

Volg Simone Schenk:
www.effectiefadviseren.com
http://twitter.com/Simoneatthezoo
http://www.linkedin.com/pub/simone-schenk/19/b44/534

Simone Schenk