Zinvol ontwikkelen

Zinvol ontwikkelen

Leiderschap zonder hiërarchie

Hans van der Veen | Boom uitgevers Amsterdam

Modern leiderschap vereist kwaliteiten als integriteit, betrouwbaarheid en visie, en talenten op het gebied van organiseren, inspireren en motiveren. Het ontwikkelen en toepassen van deze kwaliteiten staat onder druk door de waan van de dag. Deze tijd wordt gekenmerkt door veranderingen die zich in een steeds hoger tempo voltrekken, toenemende onzekerheid en steeds meer complexe keuzemogelijkheden.

 

De auteur wil managers, leiders en medewerkers bewustmaken van hun rol, bijdrage en invloed binnen hun organisatie en hen daartoe inzicht bieden in systemen en patronen. Hij reikt een methodiek aan die het halen van resultaten baseert op zinvol bezig zijn: deze visie wordt naar de praktijk vertaald met behulp van een concreet format.

 

Zinvol ontwikkelen slaat een brug tussen theorieën over leiderschap en de dagelijkse praktijk. Door het hanteren van de methodiek die in dit boek wordt geïntroduceerd, wordt ‘on the job’ leiderschap ontwikkeld.

 

Dit boek is geschreven voor diegenen die kansen willen benutten en een positieve, relevante bijdrage willen leveren aan hun (werk)omgeving.

 


 

Wat anderen vonden over dit boek:

 

“Hiërarchie heeft als effectief sturingsmiddel haar beste tijd gehad en sturen op missie, visie, waarden, zin is daarvoor – terecht – in de plaats gekomen. Dat is in “Zinvol Ontwikkelen” helder uiteengezet. De projectmanager kan vervolgens heel hands-on met een methodiek aan de slag, waarin die nieuwe sturing geïntegreerd is. Prima. Dit boek lijkt vooral voor een projectomgeving geschreven te zijn, terwijl het toepassingsgebied veel ruimer is.” Mathieu Weggeman, hoogleraar organisatiekunde en auteur van het boek Leiding geven aan professionals? - niet doen! (Managementboek van het Jaar 2008)

 

“Dit boek geeft voor de beginnende leidinggevende een goed overzicht van de kansen en valkuilen van het moderne leidinggeven. De ervaren manager zal goede adviezen vinden over dilemma’s die zij zullen herkennen uit de praktijk. De auteur verenigt op een adequate manier de bestaande managementtheorieën met zijn eigen visie. Het boek heeft een logische opbouw en geeft praktische aanwijzingen voor het nieuwe leiderschap. Een aanrader!”
Cora Jawad-Smelik, Directeur Sociale Verzekeringsbank Deventer

 

“In dit handboek leer je op een ontwikkelingsgerichte manier projectmatig werken. Er wordt een methodiek aangereikt, gebaseerd op een inspirerende visie.”
Rudy Vandamme, zelfstandig onderzoeker, opleider en schrijver van onder andere Handboek coachend leiderschap en De vork.


“Hans zijn kijk op leiderschap en veranderingsprocessen is boeiend om te lezen en bruikbaar voor mensen betrokken bij zowel kleinschalige als grote projecten.”
Donna Frost, Kenniskring ‘implementeren en evalueren Evidence Based Practice’, Fontys Hogescholen


“Makkelijk leesbaar en heel herkenbaar.”
 Rens Huizenga, Global Delivery Executive, Capgemini


“Interessant boek, een mooi totaalbeeld van een menselijke benadering van projectmanagement”
Aty Boers, mede-auteur van de Coachingskalender - scheur je los en oprichter Valuebridge


“In mijn werk heb ik diverse rollen gespeeld binnen de pijlers Project Management, Kwaliteitsverbetering en Business Development. Het is prettig om ze vereenigd te zien in één model.”
Tjerk Drouen, systeemarchitect Medecs

Hans van der Veen

Hans van der Veen is werkzaam als coach (Nobco senior practitioner) en trainer in onder andere leiderschap, coaching en communicatie. Daarvóór heeft hij in de consultancy ervaring opgedaan in leidinggeven en in het begeleiden van projecten en veranderingsprocessen.

Zijn persoonlijke missie is het leveren van een bijdrage aan gezond leiderschap. Dat is een belangrijke factor voor het op een prettige manier bereiken van uitstekende resultaten.

Zinvol Ontwikkelen – Leiderschap zonder hiërarchie is zijn eerste boek. De vraag waarom zoveel projecten en veranderingsprocessen niet slagen wordt met leiderschap in verband gebracht. Met zijn antwoord, een praktisch format, is hij er in geslaagd een concrete en praktische invulling te geven aan zijn persoonlijke missie.

Als coach werkt hij met de ontwikkelingsgerichte benadering. In zijn boek wordt daar meer over verteld. Het bereiken van gewenste resultaten gaat hand in hand met persoonlijke ontwikkeling, ontwikkeling van het projectteam en van de organisatie.

Zijn gedrevenheid merk je als je met hem over zijn gedachtegoed in gesprek gaat. Een bijzondere mix van idealisme rondom mensgericht leiderschap, praktische resultaatgerichtheid en voortdurend blijven ontwikkelen typeren zowel de auteur als zijn eerste boek.

 

Volg Hans van der Veen:
http://www.hansvdveen.nl/
http://www.linkedin.com/in/seniorcoach

Hans van der Veen