Agressie? Het doet mij (n)iets!

Agressie? Het doet mij (n)iets!

Het voorkomen en stoppen van grensoverschrijdend gedrag

Gerard de Bruin | Boom uitgevers Amsterdam

Blijven zeuren, niet willen luisteren, alles ter discussie stellen, geen ‘nee’ accepteren, schelden, dreigen, intimideren en soms zelfs overgaan tot fysiek geweld. Dit zijn enkele voorbeelden van grensoverschrijdend en agressief gedrag waarmee professionals tijdens het werk steeds vaker te maken krijgen.

 

Er zullen altijd mensen blijven die zich agressief gedragen, maar dat wil niet zeggen dat u alles maar hoeft te accepteren. U zult zelf duidelijk moeten maken waar de grens ligt.

 

Agressie? Het doet mij (n)iets! biedt praktische en effectieve handvatten om grensoverschrijdend of agressief gedrag op een krachtige en duidelijke wijze te voorkomen en te stoppen.

 

Met behulp van praktijkvoorbeelden wordt verduidelijkt hoe u de aangereikte handvatten in de praktijk kunt toepassen. Het boek biedt inzicht in uw mentale weerbaarheid en hoe u die kunt versterken, zodat u steviger in uw schoenen staat tijdens een confrontatie.

 

In de media
Interview Aan de slag (BNR Nieuwsradio, 10:15 uur, 5-09-2011)

Gerard de Bruin

Gerard de Bruin, trainer/coach communicatie, management en persoonlijke effectiviteit, is een veelgevraagd specialist in conflict- en agressiemanagement met ruim twintig jaar ervaring in zijn vakgebied. Via zijn bureau GdB Conflict & Agressie Management verzorgt hij trainingen, workshops, lezingen en coachtrajecten en adviseert hij organisaties op het gebied van conflict- en agressiemanagement. Hij publiceert tevens over conflict- en agressiemanagement in verschillende vakbladen.

Gerard de Bruin