Alle blogposts

Schrijvers onder elkaar

Een grappig voorval dat ik jullie niet wil onthouden. Je maakt wat mee als schrijver. Zit ik na een dag schrijven met schele computerogen bij de Chinees om een loempia te halen, word ik aangesproken door een mij onbekende man. Beetje op mijn hoede (en ook een beetje uit de hoogte moet ik eerlijk bekennen) antwoord ik dat ik de hele dag geschreven heb aan een boek.

Ik verwacht een bewonderende blik en zeker niet zijn antwoord dat hij zich wel kan voorstellen hoe ik mij voel, omdat hij al 5 boeken over zijn passie (muziek) heeft uitgegeven. Oeps, daar gaat mijn arrogante ik even flink onderuit!

Tot mijn grote plezier ontspint zich een zeer geanimeerd gesprek. Hij is oprecht geïnteresseerd in wat we willen vertellen met ons boek en vertelt wat leuke anekdotes over zijn ervaringen.  En dit allebei met een witte zak met kouder wordend eten op schoot!

Ik blijk dus te praten met een journalist van de Amersfoortse krant, die me aan het eind van het gesprek een kaartje geeft met de opmerking: ‘Bel me als je boek af is, misschien kan ik je helpen om er wat publiciteit aan te geven’.

Met een big smile en een blij gevoel loop ik weg met een lauwe loempia. En niet alleen om zijn leuke aanbod, maar vooral omdat je soms zomaar op je pad een leuk mens tegen komt, met wie er even een klik is.
‘Ach ja, schrijvers onder elkaar’, pruttelt de arrogante ik in mij nog even na. Die moet ik eens een keer tot de orde roepen in een Voice Dialogue gesprekje.

Anita Bakker


Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit bericht.
  • Datum 10-11-2013