Alle blogposts

Starten met Twitter

‘Ik weet nog dat ik hartkloppingen had toen ik mijn eerste tweet verstuurde. Met 0 volgers!’ Een van de coaches uit mijn Twitternetwerk deelt haar eerste Twitterervaring.

Ze vertelt verder: ‘Ik ben eigenlijk begonnen uit nieuwsgierigheid. En ik kan niet anders zeggen: Twitter is mijn leukste ontdekking sinds jaren. Levert zo veel op: inspiratie, vakkennis, netwerk & echte vrienden. En vooral ook lol en ontspanning!’

Twitter, geliefd en gehaat door velen. Vraag de gemiddelde coach een reactie op Twitter te geven en het roept direct emoties op. Bijzonder. Vooroordelen en vreugdekreten wisselen elkaar af.

Onwillekeurig denk ik terug aan mijn eigen eerste Twitterervaring. Eerlijk: die was eigenlijk niet bijster positief. Ik snapte er helemaal niks van.. Al die tekens: #, @. En die korte zinnen. Het omkeerpunt kwam na een paar maanden gehannes. Toen ik door een groot tijdschrift werd gebeld. Of ik iets wist van solliciteren? Ja, natuurlijk wist ik dat. ‘Maar hoe hebben jullie me gevonden?’, vroeg ik. Mijn praktijk was net geopend, ik had nog maar weinig klanten en veel verder dan mijn eigen computer was ik nog niet gekomen.  ‘We hebben gegoogeld en kwamen je Twitteraccount tegen.’ En o wat was ik trots, een mooi artikel was het! Tijdens dat belletje, daar viel het eerste kwartje! ‘Ik word dus gewoon gevonden zonder dat ik de deur uit hoef! Dit is fantastisch!’, dacht ik. Na weer wat maanden dienden zich de eerste klanten via Twitter aan (ik zie dat jij coach bent, Fiona, ik zoek een coach! Zo simpel als dat…) en dat is eigenlijk altijd zo gebleven.

Twitter is dan ook by far mijn favoriete medium. Het geeft een groot bereik binnen relatief korte tijd. Het is snel en effectief. En nog leuk ook!

Daarom kan ik het toch niet laten. En wil ik de non believers uitdagen het op z’n minst eens te proberen. Ga eens kijken: www.Twitter.com. Maak een account aan. En word vrienden met de zoekbalk. Typ daar eens het woord loopbaancoach of bijvoorbeeld paardencoach in. En vind er vakgenoten. Typ er HRM in of directeur en vind er je klanten. Ga luisteren. Kijken. Wen eraan. Wellicht springt de vonk over, maar misschien ook niet. Ook oké. Pas na twee maanden elke dag minimaal een kwartier bloed zweet en tranen met dagelijks oefenen mag je van mij zeggen: Fiona, ik vindt het niks. Dan heb je het oprecht geprobeerd.

Groet,
@FionaStoop
(je eerste volger is binnen! Ik volg altijd terug)


Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit bericht.
  • Datum 4-4-2013