Opleidingenoverzicht

Training Implementeren van zelforganisatie

Hoe implementeer je succesvol zelfsturende teams? En met welke handvatten kun je dat het best aanpakken? In deze 3-daagse bootcamp word je op een praktische manier opgeleid tot transitiebegeleider voor Gestructureerde Zelforganisatie. In de training komt het werken met rollen, de overlegstructuur en integratieve besluitvorming aan bod. Na afloop ken je de voorwaarden die nodig zijn om zelfsturing succesvol in te zetten in organisaties en ben je in staat vervolgstappen te zetten. Daarnaast besteden we in de diepte aandacht aan je persoonlijk leiderschap en het belang van team- en cultuurontwikkeling.

Gestructureerde Zelforganisatie: het belangrijkste is een duidelijke structuur

Organiseren op basis van zelfsturing werkt alleen wanneer er een ijzersterk fundament aan ten grondslag ligt. Zelfsturend organiseren gaat veel verder dan ‘ze mogen het zelf besluiten’. Je werkt met heldere rolomschrijvingen, beslissingsmodellen en overlegvormen. Mensen presteren beter wanneer ze zich voortdurend ontwikkelen, werk doen dat voor hen betekenis heeft en ze een flinke mate van autonomie hebben.

'Implementeren van Zelfsturing' biedt hiervoor heldere uitgangspunten en een besluit- en besturingsstructuur waarin de organisatie zich continu ontwikkelt. Niet alleen de structuur zorgt dat het werkt. Bij zelfsturing werken alle medewerkers IN én AAN de organisatie. Dit hangt samen met een cultuur van vertrouwen en openheid. Implementeren van Zelfsturing borgt een aanpak waarin ruimte is voor wat mensen doen, hoe ze het doen en wie ze daarin zijn.

Cursusprijs Open Training € 1.995,-
Locatiekosten Open Training € 225,-
Aanvullend Arrangement € 225,-
Totaal € 2.445,-

Voor meer informatie en inschrijving, zie Het Eerste Huis.

  • Start opleiding 16 apr 2022
  • Duur opleiding 3 dagen
  • Docent(en) Trainer Het Eerste Huis
  • Instituut Het Eerste Huis
  • Vooropleiding hbo werk- en denkniveau
  • Prijs € 2.445,00

Gerelateerde onderwerpen