Opleidingenoverzicht

Opleiding Coaching rondom kanker

Hoe begeleid je als professional iemand die kanker krijgt? Hoe coach je hem of haar, en zorg je ervoor dat je enerzijds een warme werkrelatie opbouwt en tegelijkertijd professioneel omgaat met spanningen en lijden? Dat leer je tijdens deze post-hbo!

In samenwerking met de Academie Coaching rondom kanker (Academie CRK) is deze post-hbo ontwikkeld voor professionals die mensen rondom kanker willen leren begeleiden met een warm hart en een rechte rug. Dat vraagt om coaches die kunnen begeleiden vanuit levenskunst. Tijdens de post-hbo komen onderwerpen als vermoeidheid, angst, zelfbeeld, relaties, zingeving en werk aan bod. Zo leer je over de impact van doods- of levensangst rondom kanker, maar ook over de impact die het heeft op werk, relaties en systemen. Aan het eind van de post-hbo ben je in organisaties en als zelfstandige inzetbaar als gespecialiseerde coach in het begeleiden van mensen met kanker én hun naasten.

Doelgroep

Deze opleiding is bedoeld voor professionals die te maken hebben met mensen met kanker en die als coach geschoold zijn. Het aantal cursisten is 12-16 deelnemers.
We vragen een hbo-opleiding als vooropleiding. Daarnaast is het belangrijk dat je ervaring hebt in de psychosociale begeleiding.

Onderwerpen

De onderwerpen die tijdens de opleiding aan de orde komen, worden behandeld in zes modules:

 1. Coaching, kanker en vermoeidheid
 2. Coaching, kanker en angst
 3. Coaching, kanker en zelfbeeld
 4. Coaching, kanker en relaties
 5. Coaching, kanker en zingeving
 6. Coaching, kanker en werk

Voor meer informatie en aanmelding, zie Christelijke Hogeschool Ede.

 

 • Start opleiding 2 sep 2019
 • Duur opleiding 1 jaar
 • Docent(en) Diverse specialisten rondom coaching bij kanker
 • Instituut Christelijke Hogeschool Ede i.s.m. Academie CRK
 • Vooropleiding hbo werk- en denkniveau
 • Prijs € 5.800,00

Gerelateerde onderwerpen