Opleidingenoverzicht

Systeemdynamiek in organisaties

In zes blokken van twee dagen en een blok van drie dagen kunnen deelnemers leren om zelfstandig organisatieopstellingen te begeleiden en systemische benaderingen in hun beroepspraktijk te integreren. Deze intensieve opleiding zal een verrijking bieden voor het professionele handelen van de deelnemers.

Systemisch werk en het begeleiden van opstellingen vraagt naast inzicht, vaardigheden en het opdoen van veel ervaring ook een bepaalde basishouding en sensitiviteit. Aan al deze aspecten zal in de opleiding ruim aandacht worden besteed.

De opleiding richt zich op mensen die beroepsmatig te maken hebben met het functioneren van systemen in organisaties: managers, interne en externe adviseurs, trainers, bedrijfsmaatschappelijk werkers en anderen die de ontwikkeling in organisaties en werksituaties ter harte gaan.
Karakter van de opleiding

In de opleiding zal kennis, ervaring en inzicht over de grondprincipes en de dynamiek in systemen worden aangeboden. Daarnaast staan het oefenen, reflectie en integratie centraal. Al vanaf de eerste dag worden deelnemers uitgenodigd om in de rol van begeleider te stappen en in kleine stappen opstellingen te begeleiden. Hoewel de focus in deze opleiding gericht is op het leren begeleiden van opstellingen, wordt daarnaast veel aandacht besteed aan systemisch werk in organisaties in bredere zin. Wat zijn, vanuit systemisch perspectief, condities waaronder organisaties en mensen in werksituaties gedijen.
 

Voor meer informatie en aanmelding, zie Bert Hellinger Instituut Nederland.

  • Start opleiding 13 jun 2019
  • Duur opleiding 8 maanden
  • Docent(en) Jan Jacob Stam
  • Instituut Bert Hellinger Instituut
  • Vooropleiding hbo werk- en denkniveau
  • Prijs € 3.550,00

Gerelateerde onderwerpen