Opleidingenoverzicht

Dagleergang Coaching voor Professionals (febr 2022)

Het fundament voor jouw vakmanschap als coach

Al sinds 1997 is de Leergang Coaching voor Professionals dé opleiding om succesvol te leren coachen. Centraal staan hierin het systeemdenken, het onbewuste (Jung) en het lichaam (de Fysieke Ik). Leren coachen vraagt daarnaast onbetwist om een grote investering in je persoonlijke ontwikkeling. We werken bij SchoolvoorCoaching vanuit een stevig fundament aan theorie, maar leggen vervolgens de nadruk op oefenen en ervaren. Zo kan je na het afronden van de leergang direct effectief en vol zelfvertrouwen aan de slag. Bovendien kun je je certificering behalen als Erkend Coach bij St!R   en kun je je registreren bij LVSC.

Jezelf inzetten als instrument: daar draait het om. Daarvoor moet je dat instrument goed kennen. Tijdens deze coachingsopleiding ontdek je wat jouw normen en waarden zijn en hoe deze je beïnvloeden. Op basis hiervan leer je effectief te reflecteren op jezelf en het coachingsproces. Je wordt bewuster van jezelf en leert jezelf te accepteren; je vergroot je persoonlijk leiderschap. Dit helpt je beter onderscheid te maken tussen het gedrag van de ander en de effecten ervan (op jou of iemand anders).

Tijdens deze opleiding tot coach raak je bedreven in het doelbewust inzetten van je ratio, je intuïtie en je gevoel. Je leert goed bij jezelf te blijven en waar te nemen wat er op mentaal, emotioneel en fysiek gebied bij jou én bij de ander gebeurt. Daarnaast leer je de vinger te leggen op de zogenaamde onderstroom in gesprekken. Dit helpt je direct en effectief te reageren in het hier-en-nu. Doordat je jezelf als coach goed kent, word je een 'vrije speler' en breng je de gecoachte maximaal in beweging. Door veel te oefenen in de verantwoordelijkheid voor het leerproces en resultaat bij de gecoachte te laten, kun je steeds beter de interactiepatronen tussen jezelf en de gecoachte herkennen en benoemen. Hierdoor verken je de grenzen en mogelijkheden als coach en ontdek je welke stijl van coachen het beste bij jou past.

Na afronding van de leergang Coaching voor Professionals beschik je over diverse coachingsinstrumenten en weet je wanneer je ze kunt toepassen. Je kunt mensen (met werkgerelateerde vragen) resultaatgericht coachen vanuit een niet-hiërarchische positie. Je bent in staat interventies op een professionele wijze te verantwoorden en te reflecteren op het coachproces vanuit het competentieprofiel van StiR.

Genoemde tarieven zijn exclusief btw en inclusief verblijfkosten en studiemateriaal. Kijk voor meer informatie op SchoolvoorCoaching.

  • Start opleiding 15 feb 2022
  • Duur opleiding 38 dagdelen
  • Docent(en) Petra de Bruijn
  • Instituut SchoolvoorCoaching
  • Vooropleiding HBO
  • Prijs € 7.927,00

Gerelateerde onderwerpen