Opleidingenoverzicht

Training In het bewuste lijf

Het emotionele lichaam: aangrijpingspunt voor de behandeling van psychosomatische klachten

Ieder emotioneel probleem is gegrondvest in het lijf. Er zijn maar weinig echt zuivere psychische problemen, het lichaam is in de regel altijd wel betrokken in de psychische problemen van de cliënt. Als oorzaak of als gevolg: het lijf neemt een voorname plaats in. Psychotherapieën richten zich in de regel op het denken, het gedrag, het emotionele en het sociale. In een echt integratieve benadering wordt ook het lichaam benut als aangrijpingspunt voor verandering.

Voor wie?
Voor professionals zoals therapeuten, counselors, coaches, psychologen, agogen, pedagogen, sociale wetenschappers, orthopedagogen, maatschappelijk werkers, psychosociaal begeleiders, artsen, psychiaters.
Voor professionals die hun werk meer reikwijdte en diepgang willen geven en een specifieke belangstelling hebben in het begeleiden van mensen die bewust een verbinding tussen psyche en soma willen bereiken hetgeen leidt tot meer welbevinden in hun bestaan.

Resultaat
Het doel van de praktijktraining is dat je als professional vragen, klachten, problemen van de cliënt op een psychologisch/psychosomatisch gebied op een integratieve wijze kunt begeleiden daar waar lichaam en geest zich verbinden, zodat de cliënt zich in al zijn dimensies kan helen.

Voor meer informatie en inschrijving, zie Nederlandse Academie voor Psychotherapie.

 

  • Start opleiding 13 sep 2017
  • Duur opleiding 3 maanden
  • Docent(en) Renée van Steenderen
  • Instituut Nederlandse Academie voor Psychotherapie
  • Vooropleiding hbo werk- en denkniveau
  • Prijs € 600,00

Gerelateerde onderwerpen