Opleidingenoverzicht

Opleiding Integratieve Counselor

Kort en krachtig voor de innerlijke verandering

Met Integratieve Counseling bied je een kortdurende vorm van individuele psychosociale begeleiding aan. Integratieve Counseling is op te vatten als ‘Psychotherapie light.’ Je neemt daarmee het gebied in tussen Coaching en Psychotherapie. In de ons omringende landen is Counseling een bekende en geaccepteerde vorm van persoonlijke begeleiding, ook in het bedrijfsleven. Je helpt mensen met stress- en psychosomatiche klachten; aangeleerd gedrag en verwerking van emotionele problemen; bij zingeving en spirituele vraagstukken.

Het is een vak dat sterk in opkomst is.

Het 1e jaar: CounselorCoach

Je werkt procesgestuurd, zodat je cliënt zonder verdere omwegen zijn doel behaalt. Je benut de werkzame factoren uit alle verschillende therapierichtingen. Vanuit een diepgaande relatie met je cliënt vergroot je de zelfverantwoordelijkheid en het zelfhelende vermogen van de cliënt. Hierdoor pakt je cliënt zelf het probleem aan zodat hij de gestelde doelen behaalt.

Het gaat niet alleen over het groeiproces van je cliënt, maar ook over jouw groeiproces als mens en als professional. Uniek aan deze opleiding is dat je leert werken met verschillende bewustzijnstoestanden waardoor je gedrags- en cognitieve patronen doorbreekt en verandert. Je hanteert de waaktoestand, de meditatieve trance (mindfulness) en absorptietrance (Direct Deep Change) voor een gericht effect.

Het 2e Jaar: Integratieve Counselor

In jaar 2 van de opleiding ligt het accent ligt op de verdere toepassing van de Integratieve Counseling in de praktijk. Je verdiept en verbreedt je kennis en vaardigheden naar het vak van Integratieve Counselor en je leert de schep dieper steken. Innerlijke belemmeringen en blokkades in de vorm van conflicterende persoonlijkheidsdelen ga je herkennen en aanpakken. Uniek aan onze opleiding is dat je leert hoe je deze persoonlijkheidsdelen kunt integreren.

 

Voor meer informatie en inschrijving, zie Nederlandse Academie voor Psychotherapie.

  • Start opleiding 25 sep 2020
  • Duur opleiding 2 jaar
  • Docent(en) docent De Nederlandse Academie
  • Instituut De Nederlandse Academie
  • Vooropleiding hbo/wo
  • Prijs € 6.345,00

Gerelateerde onderwerpen