Opleidingenoverzicht

Leergang Teamcoaching

Wil jij teams naar een hoger niveau van samenwerking coachen? De Leergang Teamcoaching in Zwolle leert jou wat je kunt doen om het team de volgende stap te laten zetten. Je wordt getraind op het doen van teaminterventies en krijgt meer inzicht in dilemma's en dynamiek van een groep. De leergang is erkend door NOBCO. Na deze post-hbo-opleiding van 9 maanden kun je je laten registreren als teamcoach bij de StiR.

Tijdens de leergang Teamcoaching maak jij je strategieën en vaardigheden eigen waarmee je een team helpt zich verder te ontwikkelen. De Leergang Teamcoaching duurt 9 maanden. Er zijn 13 lesdagen, inclusief een 2-daagse start. De leergang start tweemaal per jaar.

Werkwijze

We gaan tijdens de leergang Teamcoaching uit van ‘action learning’. Dat betekent dat er een wisselwerking is tussen theorie, praktijk en persoonlijke ontwikkeling. In de groep word je getraind op het doen van teaminterventies en krijg je inzicht in de dilemma's en dynamiek van de groep. Je leert van en met elkaar. We werken met vaste groepen van maximaal vijftien deelnemers. Elke groep heeft vaste kerndocenten.

Wat kun je verwachten?

Als voorbereiding op de lesdagen bestudeer je de literatuur en maak je opdrachten. We gaan ervan uit dat je een teaminterventie in je eigen praktijk kunt uitvoeren. Op de lesdagen bespreken we lastige punten in de theorie en de (thuis)opdrachten. Maar we zijn vooral aan het oefenen met elkaar.

 

Voor meer informatie en inschrijving, zie Windesheim.

 

  • Start opleiding 10 okt 2022
  • Duur opleiding 9 maanden
  • Docent(en) Docententeam
  • Instituut Windesheim
  • Vooropleiding hbo werk- en denkniveau
  • Prijs € 5.400,00

Gerelateerde onderwerpen