Opleidingenoverzicht

Post-hbo opleiding Autismecoach

Wil jij de kwaliteit van leven van mensen met autisme verhogen? Met de post-hbo-opleiding Autismecoach bij Windesheim in Zwolle leer je hoe je mensen met autisme straks nog beter kunt begeleiden in hun ontwikkeling. Je brengt hun ondersteunings- en ontwikkelingsbehoeften in kaart. Vervolgens stel je een plan op en voer je dit uit. Je krijgt verdiepende kennis van kenmerken van en nieuwe inzichten over autisme. Op je werk ga je bezig met opdrachten waarin theorie en praktijk met elkaar verbonden worden.

De opleiding gaat uit van een kwalitatieve beïnvloeding van de ontwikkeling van mensen met autisme. Je sluit aan bij hun ontwikkeling en stemt af op hun basis- en ontwikkelingsbehoeften.

Focus op mogelijkheden

Je formuleert wat iemand met autisme nodig heeft om een bepaald doel te kunnen bereiken, namelijk zijn of haar behoeften. Met deze effectieve aanpak focus je op de mogelijkheden. Deze benadering richt zich vooral op het verbeteren van het persoonlijke ontwikkelingsklimaat om de kwaliteit van leven te vergroten.

Theorie en praktijk

Je werkplek is de belangrijkste plaats om te leren. Praktijkopdrachten voer je daarom uit in je eigen werkomgeving. Je neemt alle leeropbrengsten, feedback van mensen met autisme, collega’s en management mee naar de opleiding. De verbinding tussen theorie en praktijk halen we samen in discussie en dialoog naar boven. Je toetst het geleerde direct in de praktijk. Reflectie is een zeer belangrijk onderdeel in jouw professionaliseringsproces.

Voor meer informatie en inschrijving, zie Windesheim.

  • Start opleiding 23 sep 2022
  • Duur opleiding 1 jaar
  • Docent(en) Hans Petersen
  • Instituut Windesheim
  • Vooropleiding hbo werk- en denkniveau
  • Prijs € 2.250,00

Gerelateerde onderwerpen