Opleidingenoverzicht

Leergang LeanTeamCoach

De Leergang LeanTeamCoach bestaat uit 12 themagerichte lesdagen, waarin op een praktische wijze op vele facetten van Lean en het coachen daarvan wordt ingegaan. Voor deze Leergang hebben we een speciale informatiemiddag ingepland op  24 november 2014. Aanmelden kan via: info@coachboulevard.nl

Lean

Lean is een managementfilosofie die erop is gericht kwaliteit van zinvol werken door verspillingen - zaken die geen toegevoegde waarde leveren- te elimineren uit processen.

Waarom LeanTeamcoaching?

De begeleiding van leantrajecten is van cruciaal belang. Het accent in dergelijke trainingen, zeker als die gericht zijn op LeanSixSigma, ligt op gestructureerd en planmatig werken waarbij er weinig oog is voor intermenselijke processen. Het belang van coachvaardigheden wordt vaak alleen theoretisch behandeld in leanopleidingen. De benodigde coachvaardigheden worden niet stelselmatig getraind of komen pas aan de orde als iemand al senior-leanconsultant is en dan in een gestructureerde en planmatige aanpak.

Het bouwen aan een cultuur van continu verbeteren vraagt juist om begeleiders die om kunnen gaan met de 5 kritieke succesfactoren, begrippen als eigenaarschap, teamvolwassenheid, onder- en bovenstroom en zowel teams als management hier in mee kunnen nemen.

Het doel van LeanTeamcoaching is dan ook niet het bereiken van een eenmalige verbetering, maar van een structureel effect waardoor een cultuur ontstaat waarin verbeteren en ontwikkelen vanzelfsprekend is. Hierbij horen termen als 'leren leren' en 'continu verbeteren'. De verbetercyclus zoals die in een leantraject wordt doorlopen moet een voortdurende cyclus worden die in gang blijft waarbij eigenaarschap hiervoor bij de organisatie en het team zelf komt te liggen. Dat proces op gang brengen en houden is geen eenvoudige opgave. Afhankelijk van de specifieke situatie van een team en van een organisatie verschilt wat passende interventies zijn, wat de randvoorwaarden en wat de te beïnvloeden stakeholders zijn.

Certificaat Purple Belt

Coachboulevard heeft daarom het initiatief genomen heeft om een leergang te ontwikkelen waarin het zich eigen maken van het Lean gedachtengoed en bijbehorende vaardigheden wordt gecombineerd met het werken aan vaardigheden als LeanTeamcoach. Dit heeft geresulteerd in de Leergang LeanTeamcoach: lean & meaningfull, waar blauw denken (rationeel en analytisch) en rood doen (gericht op wat mensen beweegt) elkaar ontmoeten en in paars geïntegreerd worden.

Coachboulevard noemt dat Purple Belt lean. Dit leidt tot het instituutscertificaat Purple Belt LeanTeamcoach.

Voor meer informatie en inschrijving, zie Coachboulevard.

  • Start opleiding 4 sep 2018
  • Duur opleiding 12 dagen
  • Docent(en) Marijke Lingsma, Irene van Meijgaard, Nicolle Themmen
  • Instituut Coachboulevard
  • Vooropleiding Hbo werk- en denkniveau
  • Prijs € 64.755,00

Gerelateerde onderwerpen