Opleidingenoverzicht

Training Loopbaancoaching

Laat mensen schitteren in hun werk met loopbaancoaching

Loopbaanontwikkeling is in onze dynamische samenleving belangrijker dan ooit. Er vindt een verschuiving plaats van baanzekerheid naar werkzekerheid, waardoor we steeds meer worden uitgedaagd om pro-actief onze loopbaan te sturen, te werken aan duurzame inzetbaarheid en een antwoord te vinden op de hobbels die we daarin tegenkomen. We werken langer door en moeten daarbij invulling geven aan begrippen als senioriteit en vitaliteit. Ook willen we ons werk gedegen integreren in ons leven. We streven naar goede balans tussen werk en privé.

Als loopbaancoach krijgt u in uw praktijk te maken met een diversiteit aan loopbaanvragen. Vragen die gaan over werk vinden dat past bij wie iemand ten diepste is, het functioneren op de huidige werkplek, over doorstroom binnen de organisatie, of juist over uitstroom. Daarnaast zult u  regelmatig te maken krijgen met vraagstukken rondom re-integratie en vitaliteit (denk bijvoorbeeld aan burn-out en langer doorwerken). Loopbaancoaching verschilt van individuele coaching doordat u als loopbaancoach kennis hebt van deze verschillende loopbaanvragen, de herkomst van de vraag weet te traceren en kunt anticiperen op de soort begeleiding die nodig is om mensen te ondersteunen bij het vinden van de antwoorden. Daarnaast heeft u gerichtere kennis over het laten aansluiten van innerlijke drijfveren, waarden, kwaliteiten en vaardigheden van de cliënt op de specifieke eisen van werk en loopbaan. Praktische instrumenten als assessment en testen (of de weg weten naar deze instrumenten) en hulp bij bijvoorbeeld solliciteren, presenteren en netwerken maken daarom onderdeel uit van de loopbaanbegeleiding.

Doel van de training Loopbaancoaching

 • U krijgt inzicht in het vak van de loopbaancoach en in de verschillende fasen in loopbaanprocessen.
 • U leert de verschillende loopbaanvragen/aanleidingen en dilemma’s te onderscheiden en hierop een adequate aanpak te formuleren.
 • U krijgt praktische handvatten voor het inrichten van een loopbaantraject en u verzamelt kennis van verschillende werkvormen passend bij de cliënt en de fase waarin deze zich bevindt.
 • U leert uzelf in te zetten als instrument en u ontdekt ook waar de grens ligt en doorverwijzing of verdere specialisatie van belang is.
 • U ervaart wat u nog kunt ontwikkelen binnen uw eigen vaardigheden om effectief met loopbaanvragen te kunnen werken.

Voor wie is de training Loopbaancoaching bedoeld?

Deze training is bestemd voor coaches die de basiskennis van coaching (Foundation niveau) al in huis hebben en zich verder willen specialiseren in loopbaanvragen.

Accreditatie: NOBCO 7 PE-punten.

Voor meer informatie en aanmelding, zie Alba-academie.

 • Start opleiding 8 nov 2018
 • Duur opleiding 3 dagen
 • Docent(en) Astrid van Noort
 • Instituut Alba-academie
 • Vooropleiding HBO
 • Prijs € 1.144,00

Gerelateerde onderwerpen