Opleidingenoverzicht

Training Burn-out Preventie

Van burn-out naar burn-in

Voorkom burn-out, versterk persoonlijk leiderschap

Vergeet wie je dacht te zijn en accepteer wie je bent (Dalai Lama)

Burn-out lijkt meer en meer bij onze tijd te horen. Burn-out wordt vaak in één adem genoemd met oververmoeidheid en werkstress. Maar burn-out is veel complexer dan dat. Burn-out heeft te maken met een langdurige disbalans tussen de zorg voor anderen en de zorg voor jezelf. Het vuur, de passie die energie geeft om iedere dag weer aan de slag te gaan, is bij burn-out cliënten letterlijk opgebrand. Dit vertaalt zich in psychisch, lichamelijk en emotioneel “opgebrand zijn”, met alle gevolgen van dien.

Preventieve coaching bij een dreigende burn-out kan de negatieve gevolgen beperken of zelfs voorkomen. Vaak richt preventie zich echter op het bestrijden van de symptomen van dreigende burn-out, zoals vermoeidheid, hartkloppingen, huilen en hoofdpijn (gedragsniveau). De dreiging blijft dan sluimeren. De onderliggende burn-out gevoeligheden liggen op een veel diepere laag, op het niveau van identiteit. Tijdens de training Burn-out Preventie werkt u daarom, vanuit de diagnostiek bij beginnende burn-out, met onderliggende burn-out gevoeligheden, zoals niet genomen rouw, je passie of verlangen in de schaduw zetten en plekverwarring in het systeem van herkomst. U ondersteunt uw cliënt bij het ombuigen van belemmeringen en het versterken van het persoonlijk leiderschap. Met een duurzaam resultaat als gevolg.

Voor wie is de training Burn-out Preventie bedoeld?

De training Burn-out Preventie is bedoeld voor (interne) coaches die binnen organisaties meer aandacht willen besteden aan burn-out preventie op de werkvloer en voor coaches met een eigen coachpraktijk, die zich willen bekwamen op het gebied van burn-out preventie. Ook HR-medewerkers die meer inzicht willen krijgen in het ontstaan van burn-out klachten en medewerkers op de werkvloer effectief preventief willen begeleiden zijn gebaat bij deze training.

Voor meer informatie en aanmelding, zie Alba-academie.

  • Start opleiding 12 jun 2019
  • Duur opleiding 2 dagen
  • Docent(en) Jane Coerts, Suzanne Smeenge
  • Instituut Alba-academie
  • Vooropleiding HBO
  • Prijs € 695,00

Gerelateerde onderwerpen