Opleidingenoverzicht

Basisopleiding Familieopstellingen

In de basisopleiding familieopstellingen leer en ervaar je wat familieopstellingen zijn. Je leert wat systemisch werken is en kijken naar situaties vanuit systemisch perspectief.

Systemisch werken gaat ervan uit dat het hele leven zich afspeelt in systemen. Het systeem van herkomst,  je gezin / familie en het huidige systeem waarin je leeft en werkt. In deze opleiding staan de theorie van de familieopstellingen en jij met jouw systeem van herkomst  centraal. We werken met korte stukken theorie en doen  veel oefeningen in de vorm van opstellingen. Systematisch ga je door je systeem van herkomst  en hierbij maken  we gebruik van modules. Modules zijn vastomlijnde ‘werkprincipes’ en afgebakende onderdelen van een opstelling.

Deze basisopleiding familieopstellingen is dé basis voor de verdere opleidingen familieopstellingen,  organisatieopstellingen en structuuropstellingen. Je moet eerst dit stuk systemische ontwikkeling hebben gedaan om met opstellingen te kunnen werken.  Je kunt dit werk alleen van buiten doen als je eerst de weg naar binnen bent gegaan. 

Voor wie?
De basisopleiding familieopstellingen is voor iedereen die geïnteresseerd is in deze prachtige, oplossingsgerichte methode. En haar kracht, haar diepgang en haar eenvoud wil leren kennen.

De opleiding is zowel voor particulieren als voor professionals, zoals bijvoorbeeld coaches, trainers, organisatieadviseurs, loopbaanadviseurs, vaktherapeuten, hypnotherapeuten, onderwijspersoneel, HRM-adviseurs, managers, verander- en projectmanagers, (bedrijfs)maatschappelijk werkers, NLP’ers en voor hen die aan hun persoonlijke ontwikkeling willen werken.

Een vooropleiding is niet noodzakelijk, wel de bereidheid om naar het eigen systeem van herkomst te kijken.

Accreditaties:

NOBCO:16 PE-punten

SRVB: 16 PE punten

NBVH: 48 PE-punten

BAMw: 8,7 PE-punten

Voor meer informatie en aanmelding, zie Latitude.

  • Start opleiding 7 sep 2018
  • Duur opleiding 8 dagen
  • Docent(en) Trainer Latitude
  • Instituut Latitude
  • Vooropleiding HBO, basisopleiding systemisch werken
  • Prijs € 1.495,00

Gerelateerde onderwerpen