Opleidingenoverzicht

Opleiding Systemisch werken

Deze opleiding is een introductie in systemisch werken. Je maakt kennis met de rijkgeschakeerde blik die systemisch werken met zich meebrengt en leert werken met opstellingen. Begrippen als balans van geven en nemen, insluiten en uitsluiten, wat is van mij en wat niet, systemische verstrikking, komen uitvoerig aan bod. Je leert werken met een genogram, het belang van een openingsinterview en de vragen die nodig zijn om systemisch te kunnen werken.

Voor begeleiders is het van groot belang dat zij hun eigen plek binnen hun systeem van herkomst kennen en hebben genomen. Binnen de opleiding is hier veel aandacht voor.

Toepassingsgebieden
In de opleiding is aandacht voor de mogelijkheden om systemisch werk toe te passen in organisaties. Ook de toepassing in één-op-één situaties krijgt aandacht.

Werkwijze
Theorie en praktijk wisselen elkaar af. Van persoonlijke inbreng van cursisten wordt gebruik gemaakt.

Intervisie
Samenwerking en oefenen in intervisiegroepen - tussen de opleidingsblokken door - is noodzakelijk.

Toetsing
Om in aanmerking te komen voor een certificaat zal toetsing plaatsvinden.

Studiepunten
Deze opleiding is geaccrediteerd door de Stichting Keurmerk Beroepsscholingen (SKB), de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO), Nederlandse Beroepsvereniging voor Hypnotherapeuten (NBVH), de Landelijke Vereniging Psychosociaal Werkenden (LVPW) en de Vereniging voor Haptotherapeuten (VVH).

Werktijden en data
De dagen starten om 10.00 uur en eindigen om circa 17.00 uur. Houd rekening met het feit dat opleidingsdagen ook in vakanties gepland kunnen zijn.

Voor meer informatie en inschrijving, zie Phoenix Opleidingen.

 

  • Start opleiding 22 aug 2019
  • Duur opleiding 3 jaar
  • Docent(en) Joke Goudswaard, Morten Hjort
  • Instituut Phoenix Opleidingen
  • Vooropleiding HBO
  • Prijs € 3.650,00

Gerelateerde onderwerpen